RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Ventet flere måneder på sensur

Sist oppdatert:
Grethe Nina Hestholm har ved flere anledninger ventet i månedsvis på klagebehandling ved Universitetet i Bergen. Selv ikke lovverket kan hjelpe henne til rettferdighet.

Da Grethe Nina Hestholm fremla sin første klage på karakter ved Universitetet i Bergen, skulle det gå nærmere et halvt år fra hun ba om begrunnelse på eksamenskarakteren til ny sensur forelå.

Universitetet gir blaffen
- Jeg oppfatter det nærmest som en ukultur der fakultetet gir blaffen i studentenes rettigheter og lar sensorene trenere svarfristen nærmest i det uendelige, sier Grethe Nina Hestholm til studentavisen Studvest.

Hestholm fremla i juni 2005 sin andre klage ved det psykologiske faktultetet på faget PED324, og svaret lot enda engang vente på seg. Etter to måneders ventetid på begrunnelse for karakteren sendte Hesthom formell klage til fakultetet. En uke etterpå fikk hun tilslutt begrunnelse på sin avlagte eksamen.

Lovverket er utilstrekkelig
Leder i Norsk Studentunion (NSU) i Bergen, Sigrid Melhus, påpeker et mangelfullt lovverk. Det er i følge Lov om universitet og høyskoler ingen frist for når ny sensur må foreligge etter klage.

Problemene ved så lang ventetid er åpenbare. Det er til hinder for søknadsfrister til videre opptak på nye studier, i tilnærming til ny jobb, og i tillegg en belastning for den enkelte student.

Melhus slår fast at så lang behandlingstid som her er fremvist er uholdbart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere