RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventet forbud mot ny Åberg

Sist oppdatert:
Gunilla Bergström er overrasket over at forlaget tør å utgi hennes siste bok om Albert Åberg.

I «Alfons och soldatpappan» treffer Albert en gutt der faren er soldat. Og han får høre mye om hva som kan skje med mennesker som er i krig.

- Dette er boka jeg ikke trodde at forlaget mitt skulle våge å gi ut, sier Bergström til avisen Dagens Nyheter og mener at barn også trenger bøker om «mørke» tema.

- Slikt funderer jo barn veldig tidlig på. Det husker jeg at jeg gjorde. Barns verden er akkurat så stor, man grubler over eksistensen og omverdenen.

På sju språk

Albert Åberg så dagens lys første gang i 1972 i boka «God natt, Alfons Åberg». Siden da har bøkene om ham tatt opp tema som mørkreddhet, samvittighetskvaler og eksistensielle funderinger.

«Alfons och soldatpappan» er den 25 i rekken og utkommer i april. Boka er den største Åberg-lanseringen noen sinne. Den utgis på sju språk samtidig og utkommer i land som Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Danmark, Island og Færøyene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere