RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventet tøff dag for Oslo Børs

Sist oppdatert:
Det er ventet at Oslo Børs vil følge børsene i USA og Asia ned
Etter gårsdagens fall i USA og utviklingen på Asia børsene vil denne dagen handle om nyheter og små selskaper.

I mangel på andre nyheter er det ventet at denne dagen nok en gang vil handle om DNO. Ellers er det ventet at Petrolia Drillings obligasjonsbråk vil prege aksjen i dagens handel. Gårsdagens vinner kan få en trøblete start på dagen.

Børsene i Europa har startet dagen med en nedgang. Den tyske DAX indeksen og franske CAC 40-indeksen startet dagen tungt og faller like etter åpning. Stockholmbørsen slår følge med sine tyske og franske kollegaer og er ned rundt 0,3 prosent.

Den engelske FTSE indeksen åpner uforandret, etter å ha vært stengt i går.


Blandet i Asia

Gevinstsikring og sterkt tro på dollaren gjorde at de asiatiske børsene gikk i forskjellig retning.

Den japanske Nikkei-indeksen stengte på 16.194,61 poeng, en oppgang på 225,21 poeng tilsvarende 1.41 prosent. Dette er en ny toppnotering for Nikkei-indeksen sett i et femårs perspektiv. Oppgangen kan ifølge tilskrives at investorene har tiltro til en fortsatt sterk dollar. Sterk dollar gir bedre vilkår for eksportørene i Japan.

Hong Kong-børsen falt tilbake 103 poeng til 15.080,58 poeng, en tilbakegang som tilsvarer et fall på 0,68 prosent. Singapore falt 0.09 poeng til 2.332,83.

Den sør-koreanske Kospi indeksen hadde også en tung dag og falt 0,51 prosent til 1.366,59. Mye av tilbakegangen på de øvrige asiatiske børsene skyldes gevinstsikring.

Julerallyet uteblir

De amerikanske børsene endte dagen klart ned tirsdag. Den brede S&P 500 og den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen var begge ned 1 prosent ved avslutningen av handelsdagen.

Tirsdag var det utviklingen i rentemarkedet som skremte investorene. I løpet av handelsdagen falt 10 års obligasjonsrenten under nivået for to års statsobligasjonene. Dette kan tolkes som et tegn på nedgangstider i den amerikanske økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere