RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ventetida er over

- Vålerengas damelag har aldri spilt i Toppserien. Endelig er det tid for vår debut på elitenivå, skriver hovedtrener Cecilie Berg-Hansen før lørdagens seriestart i Toppserien.

Av vif-damefotball.no

Lørdag kl. 15.00 serieåpner Vålerenga i Toppserien når Stabæk gjester Vallhall Arena.

Her er hovedtrener Cecilie Berg-Hansens tanker før seriestart:

Nå er det bare få dager igjen til avspark i Vallhall. Luften er full av spenning og forventning. Vålerengas damelag har aldri spilt i Toppserien. Endelig er det tid for vår debut på elitenivå.

Lørdag kl.15 er det tid for premiérekamp mot Stabæk, og for hele Vålerenga Fotball, spillerne og supporterne er det enkelt å ramme inn følelsene med ord. Det er først og fremst to ord som gjentas. Glede og stolthet! Ikke angst, ikke uro, ikke prestasjonskrav, men ren og skjær glede og stolthet.

I 2009 spilte Vålerengas damer i 2.divisjon, og nå er tiden inne for å ta plass i det fine selskap for første gang. For klubben har steget gjennom divisjonssystemet innebært mye hardt arbeid, men også ekstra motivasjon og glede over å vinne serien to ganger på tre år for A-laget, samtidig som rekruttlaget har jobbet seg opp til 2.divisjon.

Sportslig frangang, sosiale prosjekter og interesse fra sponsorer og supportere på damesiden har også bidratt til at varemerket Vålerenga Fotball er sterkere enn på lenge. Oppmerksomheten fra media siden høsten 2009 har vært stigende. Interessen for laget er i positiv utvikling.

Mange har gitt oss ros for vår satsing og vi blir tippet til høyre og venstre. Ja, vi har faktisk sett tips om Vålerenga som nr. 6. Kjempekult, men ikke spesielt gjennomtenkt.

I 2009 ba vi om supporternes støtte og vi lovet å by på toppfotball på Valle i 2013. Vi holdt løftet mye takket være deres engasjement, og nå venter mange derbyer og kamper mot gode lag. Nå ber vi om både støtte og litt tålmodighet. For laget gjelder bare en ting i 2012 og det er først og fremst å beholde plassen i Toppserien. Media ser på hvor bra spillere vi har, og hvor bra troppen er. Uten tvil har vi en tropp som har kapasitet og spisskompetanse til å havne godt over den røde streken. Men nå er ikke eliteidrett så enkelt.

Mange har spurt meg om hvor bra vi egentlig er, men min store interesse er ikke bare hvor bra vi er akkurat nå, akkurat i dag, men hvor bra laget kan bli i løpet av året. Fokuset ligger ikke på tabellen, men å sette sammen et godt kollektiv og å se på selve prestasjonen. Tabellen er interessant, men først om en stund.

Uansett om vi vinner eller taper med 3-0 i premiéren kommer vi ikke til å dra enorme konklusjoner av resultatet. Vi kommer til å trenge 5-7 seriekamper før vi kan se hvor vi ligger. Vi har åtte nye spillere som trenger å spilles sammen, lære seg Vålerengas måte å spille på, forstå medspillernes bevegelser og så videre. Vi har hatt helt ok treningsforutsetninger, men har likevel hatt for få kamper til å spille sammen laget og finpusse detaljer som er så viktige. Tina Wulf har dessverre vært skadet hele oppkjøringen.

Lørdag er det debut i Toppserien, seriepremiére og derby i en herlig lørdagscocktail. Vår motstander Stabæk har virkelig overbevist i løpet av forsesongen. De spilte rundt Vålerenga, fikk selveste Frankfurt til å skjelve i buksene og vant stort mot Arna Bjørnar. Det er ingen tvil i mine øyne om at Stabæk er ligaens gullfavoritt og de er selvfølgelig favoritter i Vallhall 14.april. Samtidig er det sjelden optimalt å møte en nykommer i premiéren og ingen lag vil vel være det første som taper mot akkurat nykommeren.

Stemningen i laget er svært bra og vi er stort sett skadefrie. Spillerne, akkurat som supporterne, ser fram i mot kampen med glede og laget drar til Vallhall med en positiv følelse. Selvfølgelig sikter vi mot poeng. Vi har et tap, to uavgjorte og en seier på de siste fire kampene.

It`s all about attitude!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere