RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vepsen: - En naturlig konsekvens av Vikernes' standpunkter

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Journalist Tor Bach hos nettstedet Vepsen følger norske høyreekstremister tett og blir ikke overrasket hvis mistanken mot Varg Vikernes stemmer.

- Dette er en logisk konsekvens av de standpunktene han har hatt over tid. Han har stått for en nasjonalsosialistisk politikk og har forsvart sine tidligere handlinger. Så dette er ikke overraskende, sier Bach til NTB.

Fransk politi pågrep tirsdag morgen Varg Vikernes og siktet ham for planlegging av en massakre. Vikernes slapp ut av fengsel i 2009, etter å ha sonet 16 år for drap.

Vepsen og Bach har fulgt de høyreekstreme miljøene i Norge tett over lang tid.

- Vikernes tilhører en rabiat form for hedensk nazisme. Han har skrevet en hel rekke med tekster som flommer over av Hitler-dyrking. I dag er han mer en ledestjerne enn en aktivist i miljøet. Han er et forbilde, forteller Bach.

Vikernes var en av de mange som fikk tilsendt Anders Behring Breiviks såkalte manifest etter terrorhandlingene 22. juli 2011. Etter at han slapp ut av fengsel i 2009, har Vikernes lagt ut en rekke tekster på en nettside, og i et innlegg i fjor høst kritiserer han Breivik for å ha drept nordmenn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere