Gå til sidens hovedinnhold

Vepsen: - Høyreekstremisme ikke styrket i 2012

Oslo (NTB): Hatgrupper i Norge hadde et høyt aktivitetsnivå i 2012, men høyreekstremistene evnet ikke å styrke seg, konstaterer nettstedet Vepsen.

Hvert år legger Vepsen fram rapporten om hatgrupper. Nettstedet opplyser at dets formål er å bekjempe voldelige, totalitære og rasistiske bevegelser gjennom ord og avsløring.

2012 var ifølge Vepsens eksperter et begivenhetsrikt år, preget av rettssaken mot terrordømte Anders Behring Breivik. Men rettssaken la ingen demper på aktivitetsnivået til hatgruppene, skriver avisen. Den minner samtidig om at det var Vepsens fortjeneste at den ene av lekdommerne i Breivik-saken måtte vike sete da de avslørte at han hadde erklært at den tiltalte fortjente dødsstraff.

Samtidig fastslår Vepsens ansatte at norske høyreekstremister ikke har evnet å styrke seg nevneverdig i året som gikk.

- Deres viktigste aktivitetsarena er fortsatt internett, deres organisasjoner er svake og fulle av indre motsetninger, og det er lite de får til på gateplan. Det sier sitt at NDL (Norwegian Defence League) og SIOE (Stop Islamisation of Europe) satte norgesrekord i høyreekstremt oppmøte på 2000-tallet da de mobiliserte 46 personer til å demonstrere i et bortgjemt hjørne bak Oslo kretsfengsel rett før jul, skriver avisen.

Ifølge Vepsen er det et skremmende trekk at stadig flere miljøer finner hverandre og samles om antisemittiske konspirasjonsforestillinger, og at det oppstår samarbeid mellom dem. (©NTB)

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk