*Nettavisen* Nyheter.

Verden består!

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): Da kan alle hjerter glede seg. Ryktene om verdens undergang viste seg å være betydelig overdrevet.

Mayakalenderen som ble kalt «Den lange tellingen» og strakte seg over 5.000 år, utløp ved vintersolverv fredag. Helt nøyaktig «snudde» sola klokka 12.11 norsk tid og mange har dermed tolket det slik at dommedag er kommet.

Andre, mer optimistisk anlagte mennesker, tror dette er begynnelsen på en ny epoke for verden - ut med grådighet og kapitalisme, inn med visdom og positivitet, fred og harmoni.

- Mayaene sa ingenting om det som blir skrevet om dette, verken at det skal skje store hendelser eller at verdens undergang er nær eller at det kommer til å skje en stor katastrofe, sier arkeologen José Luis Romero til nyhetsbyrået DPA.

Tusenvis av mennesker verden over har det siste døgnet forberedt seg på dommedagen ved å søke tilflukt i bunkere eller selvbyggede tilfluktsrom, eller flokket seg til mayaruiner, for eksempel Tikal i Guatemala, for å se hva som ville skje da solvervet inntrådte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.