Verden finner ingen løsning på Syria-krigen

Washington (NTB-Reuters-AFP): Verden famler i sin holdning til krigen i Syria. USA frykter at militær innblanding vil gjøre vondt verre, mens Frankrike advarer om at islamistene vinner terreng så lenge man ikke gjør noe.

28.01.13 19:00

- Idet en stat og et samfunn er i ferd med å bryte sammen, er det islamistiske grupper som kan komme til å vinne terreng, hvis vi ikke handler slik vi burde, sier Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius.

- Vi kan ikke la en revolusjon som startet med fredelige og demokratiske protester, degenerere til en konflikt mellom ulike militsgrupper, fortsatte han under åpningen av et Syria-møte i Paris mandag.

Flere av de syriske opposisjonslederne samt representanter fra vestlige og arabiske land var med på møtet, som foregikk bak lukkede dører. Hensikten var å få opposisjonen til å stå mer samlet, både politisk og militært, slik at flere land vil være villig til å støtte det som er ment å være et alternativ til regimet i Damaskus.

USA har i likhet med en rekke vestlige land anerkjent den syriske opposisjonen som de legitime makthaverne i Syria. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.