Gå til sidens hovedinnhold

- Verden har blitt snudd litt på hodet

Telefonen fra Siv endret på det meste for den unge Frp-eren.

For to år siden var Himanshu Gulati et ukjent navn for de fleste, da han ble valgt til leder for Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon (FpU).

Men siden den gang har mye endret seg.

I fjor høst ble 25-åringen utnevnt til regjeringens yngste statssekretær, i justis- og beredskapsdepartementet.

- Jeg tror alle vi som kom inn i regjeringsapparatet opplever at verden har blitt snudd litt på hodet for vår del, sier Gulati til Nettavisen.

- Det er veldig vemodig
Han stortrives i sin nye rolle, men synes samtidig det er vemodig at hans lederperiode i FpU ble kortere enn først tenkt.

- Det er veldig vemodig å gi seg i en organisasjon man har vært med i hele sitt ungdomsliv. Men alle må videre på et eller annet tidspunkt, sier Gulati.

I helgen ga han lederklubba videre til Atle Simonsen fra Stavanger.

- Jeg føler ikke at jeg er for gammel for et ungdomsparti ennå, men jeg fikk det privilegiet å være en del av det nye regjeringsapparatet i høst, en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier norsk-inderen.

Han er ikke i tvil om hva han er mest stolt av fra lederperioden.

- Det ultimate seieren for oss var at vi klarte å få Frp inn i regjering for første gang i historien. Da passerte vi målstreken, sier Gulati.

Les også Det Store Intervjuet med Himanshu Gulati, fra høsten 2012 da han ble valgt som FpU-leder.

- Jeg sa ja da Siv ringte
25-åringen har gjort seg bemerket gjennom mediene, og har særlig kjempet for å få fjernet en rekke forbud.

- Det som gjør meg ekstra fornøyd er de sakene vi frontet for ungdomspartiet frem mot valget, som fjerning av forbud, og som vi også har fått stort gjennomslag for i regjeringsplattformen, sier han.

Før valget i fjor startet FpU kampanjen «Forbud mot flere forbud», der de blant annet tok til orde for at proffboksing skal bli lov i Norge.

Les mer: - Latterlige forbud fra forbudspartiet Ap


Men tiden som leder har også vært krevende, innrømmer Gulati.

- Det har vært utrolig gøy, men også krevende. Det har vært en tøff valgkamp, og som ungdomspartileder sitter du med det øverste ansvaret også når ting går dårlig, sier han.

- Var du i tvil om å ta på deg jobben som statssekretær?

- Jeg må innrømme at for meg kom det tilbudet veldig uventet og overraskende, men jeg takket ja med en gang Siv ringte, forteller han.

- Ekstremt høyt tempo
Telefonen fra Siv endret på det meste. Og om det ikke var travelt fra før av, er hverdagen hans blitt mye travlere nå.

- Det er et ekstremt høyt tempo og vi håndterer et stort antall saker daglig. Så det er veldig mye arbeid, sier Gulati, og legger samtidig til:

- Men først og fremst er det veldig gøy at det man har frontet i mange år i opposisjon, at man nå får mulighet til å gjennomføre det til å bli Norges politikk, sier han.

Han sier det er vanskelig å sammenligne sin nåværende og forrige rolle.

- Som FpU-leder så leder man en gjeng flotte ungdommer over hele landet, og det er veldig gøy på sin måte. Men denne jobben her blir det en litt annen tyngde og alvorlighetsgrad over, siden alt man driver med er en del av den utøvende makt, sier Gulati til Nettavisen.


- Tror folk opplever forandring

Gulati sier han skjønner at forventningene er store til feltet han har fått ansvar for, nemlig innvandrings- og asylpolitikken, Frps store kjernesak.

- Nå er vi i full gang med å gjennomføre det som partiene har kommet til enighet om i samarbeidsavtalen med Venstre og KrF. Vi er klar over at det er store forventninger til regjeringen på dette området, og det jobber vi med å innfri, sier han.

- Frp ønsker en strengere asylpolitikk, synes du at dere går langt nok?

- Nå er det viktig å huske på at det er en avtale mellom flere partier. Jeg er fornøyd med det gjennomslaget vi har fått, men den viktigste delen gjenstår, inplenteringen, sier Gulati.

Han sier at folk vil merke forskjell.

- Jeg tror folk allerede nå merker at det er en ny kurs i innvandrings- og asylpolitikken. Bare i løpet av årets to første måneder er det sendt ut 40 prosent flere utlendinger enn samme periode i fjor, inkludert mange med ulovlig opphold eller straffedømte, sier han.

Les mer om regjeringens asylpolitikk: Enighet om asylavtale

- Døgnet skulle hatt flere timer
Statssekretæren sier stemningen nå er god i Frp, selv om meningsmålingene ikke er særlig mye å skryte av.

- Folk har veldig høye forventninger, og det skulle bare mangle. Men jeg tror hele organisasjonen er veldig stolt over at vi nå gjennomfører politikk vi har pratet om, og at man ser endringer med en ny regjering, sier Gulati, og legger til:

- Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å gjennomføre det vi har lovet. Døgnet skulle bare hatt flere timer.

Kommentarer til denne saken