Gå til sidens hovedinnhold

Verden jubler for Kurt

- Kurt Nilsen er den beste sangeren jeg har hørt på 30 år, skriver en amerikansk spaltist etter Kurt Nilsens opptreden i «World Idol». Og Kurt-effektene er allerede til salgs! Les de internasjonale reaksjonene her.

- Finnes det noen som helst rettferdighet i fanverden, så vinner Nilsen lett, skrev den syndikerte spaltisten Tony Bray for TVNow etter Kurt Nilsens første opptreden i «World Idol».

Bray tilføyde at at Kurt Nilsens stemmeprakt overgår 99 prosent av dagens etablerte stjerner og at det er den beste sangeren han har hørt på 30 år.

- Kurt var TV-kanalen Foxs julegave til det amerikanske folk, skriver han.

Kurt-effekter

Etter at det første «World Idol» ble vist i romjulen, reagerte «Idol»-fans instinktivt positivt til Kurt Nilsen og hans fremføring av «Beautiful Day». «Idol»-fans fra hele verden diskuterte Nilsen ivrig på møtesteder på nettet.

Simon Cowells meget uhøflige kommentar om at «det hender vi gir stygge mennsker platekontrakt» falt ikke i god jord. Den innbitt onde dommer fikk sitt pass påskrevet. Fansen hadde dog mer sans for den australske dommers sammenlikning av Kurt og en hobbit, og trykket den norske hobbiten til sitt bryst.

Og fan-effektene er allerede på plass. På den store kjøp og salg-siden cafeshops.com kan du allerede vise din hengivenhet overfor Kurt. Du kan få din «I love Kurt»-veske. en «I love Kurt»-teddybjørn og diverse dametopper og en herre-T-skjorte med samme «emblem».

Hobbit-Kurt

Mest originalt er kanskje britiske The Suns omtale av Kurt Nilsens seier som «Lord of the Sings». The Sun kjører hobbitlinjen ut og sammenlikner Kurt både i tekst og bilde med Sean Astins hobbit Sam fra «Ringenes Herre».

- Han er uhyggelig lik, mener avisen. The Sun har også merket seg Kurt Nilsens motvilje mot Will Young.

- Will Young er en stor drittsekk. Det kan du bare skrive. Han ville ikke ta meg i hånden og hilse. Jeg tar resepsjonisten i hotellet her i hånden, sa Kurt Nilsen til Bergensavisen, og The Sun sørger for å gi sitatet rikelig plass. The Daily Mail kjører ekte tabloid stil.

- Mr. Ugly vant, slår avisen tørt fast.

Kurt-glede hos idolene

Australske medier er fulle av Kurt fredag.

- Jeg er ikke skuffet. Kurt er en utrolig kul fyr. Han elsker musikken sin, så jeg er veldig glad for at han vant, sa det australske idolet, Guy Sebastian generøst.

Han kan også fortelle det australske nyhetsbyrået AAP at det var produsentene som valgte låtene til de ulike idolene, noe som altså falt heldig ut for Kurt.

Canada fokuserer på sitt eget idol.

- Ryan Malcolm kom på en sjetteplass, skriver det kanadiske nyhetsbyrået CP, men tilføyer at selv om dommerne «fokuserte på vinneren Kurts rom mellom fortennene, var publikum av en annen mening».

Malcolm selv karakteriserer Kurt som en «god venn».

- Jeg er ekstremt glad for at han vant. Han fortjente det 100 prosent, sier han varmt til kanadiske medier.

Triumferte over Clarkson

Det store franske AFP fokuserer på at Kurt egentlig er rørlegger og omtaler også hans musikalske suksess her hjemme med «She's So High».

- Det norske idolet Kurt Nilsen triumferte, skriver det amerikanske, nasjonale nyhetsbyrået AP. Mens USA Today småsurt påpeker at «World Idol» slett ikke interesserte så mange TV-seere som den nasjonale finalen.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat