Nå ber en rekke hjelpeorganisasjoner verden reagere.

Sultkatastrofen ved Tsjadsjøen er en av verdens mest underrapporterte kriser til tross for at den har rammet millioner av mennesker. Fredag er det innkalt til krisemøte under FNs hovedforsamling for å diskutere hva som kan gjøres.

– Til tross for at det nå er erklært unntakstilstand i visse områder, har befolkningen fått veldig lite humanitær hjelp. Det lille vi har vært i stand til å bidra med, dekker bare så vidt de mest prekære behovene for mat, vann, hygiene og tak over hodet, sier Olivier David, Flyktninghjelpens landdirektør i Nigeria, i en pressemelding.

LES mer: Rundt 2,5 millioner barn rammet av Boko Haram

Det er herjingene til Boko Haram og militære forsøk på å bekjempe ekstremistgruppen som har ført til den store matmangelen. Folk har ikke lenger tilgang til markene sine, samt elver og innsjøer der de kan fiske. I områdene rundt Tsjadsjøen befinner det seg nå 2,6 millioner internt fordrevne.

Krisen er Afrikas raskest voksende, ifølge Flyktninghjelpen, som melder at alvorlig matmangel truer så mange som 6,3 millioner mennesker i Nigeria, Niger, Tsjad og Kamerun.

LES også: Niger sier 38 Boko Haram-krigere er drept