RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens 10 dyreste klokker

Sist oppdatert:
Glem Rolex, glem Breitling, glem Omega. LXUS guider deg gjennom klokkene som får hjertet til å banke og lommeboka til å trygle om nåde.

(LXUS.no)

10. plass
Breguet lommeur
Pris: 4,2 millioner kroner

Franske Breguet ble etablert i 1775 og er en av verdens mest sagnomsuste urmakere. Denne modellen er et klassisk lommeur i 18 karat gult gull med håndlaget urverk og toveis roterende krone. Prisen på 4,2 millioner norske kroner gjør klokka til guidens billigste.

Passer til: Noe å gi bestefar til jul?

9. plass
Blancpain 1735, Grande Complication
Pris: 4,5 millioner kroner

Med krokodillereim og et urverk bestående av 740 separate deler inntar Blancpains Grande Complication 9. plassen på vår liste over verdens mest kostbare urverk. Klokka har et karosseri i ren platina, visning av månefaser og av alle utrolige ting; stoppeklokke!

Passer til: Jålekopper i finanssektoren, med stor appetitt på luksusvarer og vilje til å belåne hus, bil og fremtidig arv for å finansiere et maktsymbol av de sjeldne.

8. plass
Louis Moinet Magistralis
Pris: 4,9 millioner kroner

Louis Moinet, en litt hemmelig klokkeprodusent, har valgt utenomjordisk materiale til sin Magistralis. På innsiden finner du komponenter fra en to tusen år gammel meteoritt, og på utsiden; en urverkskasse i 18-karat rent gull.

Passer til: Rikinger som drømmer om en tur i verdensrommet, men som inntil videre må nøye seg med en klokke som, ihvertfall delvis, stammer fra steder der mennesket ennå ikke har satt sin fot.

7. plass
Hublot Black Caviar Bang
Pris: 5,7 millioner kroner

Hublot er kjent for sin Big Bang-modell, og generelt klokker som koster flere desimaler mer enn produsenter som Rolex. Dekket med 322 diamanter er Hublot Black Caviar Bang et luksus-ur av de sjeldne, og i stand til å vekke oppsikt nær sagt overalt.

Passer til: Folk som ikke skal på jobbintervju hos partiet Rødt, RadioRakel eller Greenpeace. Og som har mer penger enn de har godt av.

6. plass
The Chopard Super Ice Cube
Pris: 6,2 millioner kroner

Chopard er kjent for både smykker og klokker, og deres Super Ice Cube må sies å være begge deler. 66 karat diamanter bidrar til den latterlige prisen tilsvarende to fine treroms Oslo-leiligheter innenfor ring 3.

Passer til: Jenter med stor appetitt på luksus og liten sans for økonomistyring.

5. plass
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
Pris: 7,4 millioner kroner

Vi nærmer oss den dyrere delen av rankingen, og femteplass innehas av franske Patek Philippe. Klokka er basert på en urverksteknologi kalt tourbillon, og er i urmakerkretser kjent som noe av det mest kompliserte man kan bygge.

Passer til: Diskré, steinrik forretningsmann som ønsker seg et maktsymbol som kun gjenkjennes av connoisseurer.

4. plass
Vacheron Constantin Tour de I´lle
Pris: 8,5 millioner kroner

Vacheron Constantin er et av sveitsernes stoltheter. Produsenten lager noen av de mest eksklusive og storslåtte klokker som kan kjøpes for penger. Modellen Tour de L´lle består av 834 deler, og er ellers nøkternt utformet uten dilldall som diamanter og annet vås.

Passer til: Toppsjefer i internasjonale selskaper som, av grunner vi ikke kjenner, ønsker å formidle til omverden at alle de gjør forretning med, kommer til forlate forhandlingsbordet som slukørede tapere. Vi sier bare: Heia Swatch!

3. plass
Patek Philippe Platinum World Time
Pris: 22,6 millioner kroner

Patek Philippe gir seg ikke. Platinum World Time koster flesk, og det til tross for at klokka kan minne om et traust gufs fra 1950-tallet. Ingen edelstener eller andre smakløse detaljer her. Men det er noe ved klokka, er det ikke...?

Passer til: Retrofreaks med sans for kvalitet og lang tids intens sparing på Gullbok.

2. plass
Patek Philippe Supercomplication
Pris: 62 millioner kroner

Patek Philippe inntar også andreplassen over Lxus´ liste over de dyreste klokkene i verden. Supercomplication er nok et lommeur, bygget i 1932 av Patek Philippe personlig. Klokka ble nylig solgt på Sothebys i London for den nette sum av 11 millioner dollar; altså 62 millioner kroner.

Passer til: Eldre herre med gods utenfor Oxford, stort sett opptatt med revejakt og Sherry-smaking.

1. plass
201-karat Chopard
Pris: 141 millioner kroner

Og vinneren er: Chopard! Denne klokken har den eiendommelige egenskap at den ikke ser ut som en klokke. Den ser ut som en stein, hvilket den stort sett også er. I midten, en bitteliten urskive omgitt med edelstener på voksne 201 karat.

Passer til: Gærninger med godt syn og åndsvak hang til å bruke pengene sine på meningsløsheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere