*Nettavisen* Nyheter.

Verdens 10 dyreste klokker

Glem Rolex, glem Breitling, glem Omega. LXUS guider deg gjennom klokkene som får hjertet til å banke og lommeboka til å trygle om nåde.

02.11.09 10:06

(LXUS.no)

Klikk på bildet for å forstørre.

10. plass
Breguet lommeur
Pris: 4,2 millioner kroner

Franske Breguet ble etablert i 1775 og er en av verdens mest sagnomsuste urmakere. Denne modellen er et klassisk lommeur i 18 karat gult gull med håndlaget urverk og toveis roterende krone. Prisen på 4,2 millioner norske kroner gjør klokka til guidens billigste.

Passer til: Noe å gi bestefar til jul?

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

9. plass
Blancpain 1735, Grande Complication
Pris: 4,5 millioner kroner

Med krokodillereim og et urverk bestående av 740 separate deler inntar Blancpains Grande Complication 9. plassen på vår liste over verdens mest kostbare urverk. Klokka har et karosseri i ren platina, visning av månefaser og av alle utrolige ting; stoppeklokke!

Passer til: Jålekopper i finanssektoren, med stor appetitt på luksusvarer og vilje til å belåne hus, bil og fremtidig arv for å finansiere et maktsymbol av de sjeldne.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Willy Abplanalp

8. plass
Louis Moinet Magistralis
Pris: 4,9 millioner kroner

Louis Moinet, en litt hemmelig klokkeprodusent, har valgt utenomjordisk materiale til sin Magistralis. På innsiden finner du komponenter fra en to tusen år gammel meteoritt, og på utsiden; en urverkskasse i 18-karat rent gull.

Passer til: Rikinger som drømmer om en tur i verdensrommet, men som inntil videre må nøye seg med en klokke som, ihvertfall delvis, stammer fra steder der mennesket ennå ikke har satt sin fot.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

7. plass
Hublot Black Caviar Bang
Pris: 5,7 millioner kroner

Hublot er kjent for sin Big Bang-modell, og generelt klokker som koster flere desimaler mer enn produsenter som Rolex. Dekket med 322 diamanter er Hublot Black Caviar Bang et luksus-ur av de sjeldne, og i stand til å vekke oppsikt nær sagt overalt.

Passer til: Folk som ikke skal på jobbintervju hos partiet Rødt, RadioRakel eller Greenpeace. Og som har mer penger enn de har godt av.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

6. plass
The Chopard Super Ice Cube
Pris: 6,2 millioner kroner

Chopard er kjent for både smykker og klokker, og deres Super Ice Cube må sies å være begge deler. 66 karat diamanter bidrar til den latterlige prisen tilsvarende to fine treroms Oslo-leiligheter innenfor ring 3.

Passer til: Jenter med stor appetitt på luksus og liten sans for økonomistyring.

HTML EMBED

5. plass
Patek Philippe Sky Moon Tourbillon
Pris: 7,4 millioner kroner

Klikk på bildet for å forstørre.

Vi nærmer oss den dyrere delen av rankingen, og femteplass innehas av franske Patek Philippe. Klokka er basert på en urverksteknologi kalt tourbillon, og er i urmakerkretser kjent som noe av det mest kompliserte man kan bygge.

Passer til: Diskré, steinrik forretningsmann som ønsker seg et maktsymbol som kun gjenkjennes av connoisseurer.

HTML EMBED

4. plass
Vacheron Constantin Tour de I´lle
Pris: 8,5 millioner kroner

Klikk på bildet for å forstørre.

Vacheron Constantin er et av sveitsernes stoltheter. Produsenten lager noen av de mest eksklusive og storslåtte klokker som kan kjøpes for penger. Modellen Tour de L´lle består av 834 deler, og er ellers nøkternt utformet uten dilldall som diamanter og annet vås.

Passer til: Toppsjefer i internasjonale selskaper som, av grunner vi ikke kjenner, ønsker å formidle til omverden at alle de gjør forretning med, kommer til forlate forhandlingsbordet som slukørede tapere. Vi sier bare: Heia Swatch!

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

3. plass
Patek Philippe Platinum World Time
Pris: 22,6 millioner kroner

Patek Philippe gir seg ikke. Platinum World Time koster flesk, og det til tross for at klokka kan minne om et traust gufs fra 1950-tallet. Ingen edelstener eller andre smakløse detaljer her. Men det er noe ved klokka, er det ikke...?

Passer til: Retrofreaks med sans for kvalitet og lang tids intens sparing på Gullbok.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

2. plass
Patek Philippe Supercomplication
Pris: 62 millioner kroner

Patek Philippe inntar også andreplassen over Lxus´ liste over de dyreste klokkene i verden. Supercomplication er nok et lommeur, bygget i 1932 av Patek Philippe personlig. Klokka ble nylig solgt på Sothebys i London for den nette sum av 11 millioner dollar; altså 62 millioner kroner.

Passer til: Eldre herre med gods utenfor Oxford, stort sett opptatt med revejakt og Sherry-smaking.

HTML EMBED

Klikk på bildet for å forstørre.

1. plass
201-karat Chopard
Pris: 141 millioner kroner

Og vinneren er: Chopard! Denne klokken har den eiendommelige egenskap at den ikke ser ut som en klokke. Den ser ut som en stein, hvilket den stort sett også er. I midten, en bitteliten urskive omgitt med edelstener på voksne 201 karat.

Passer til: Gærninger med godt syn og åndsvak hang til å bruke pengene sine på meningsløsheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.