RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste hoteller

Sist oppdatert:
Når flyprisene blir stadig billigere, er det rom for å øke hotellbudsjettet. Her finner du de beste alternativene.

(SIDE2): Magasinet Condé Nast Traveller har på slutten av året laget en liste over verdens beste hoteller. Reisebibelen for mange, liker selv å kalle dette for gullisten – «The Gold List 2006».

Mange kriterier

Hotellene er valgt ut i fra kriterier som rom, lokaliteter, fritidsaktiviteter, mat, service, miljø og design.

Blant de 108 hotellene som er plukket ut ligger prisen på et dobbeltrom fra 1000 kroner og oppover per natt.

Bo bra på safari

På topp i de mange kategoriene finner vi muligheten til å nyte en safaritur inne fra enkelte naturreservat. Bungalowene og rommene er ofte utstyrt luksuriøst, samtidig som villmarken ligger for dine føtter.

Gullrekka er plukket ut med hensyn til de høyeste rangeringene fra undersøkelsen Readers' Travel Awards 2005. Deretter er de hotellene som er stemt frem av magasinets panel av lesere innlemmet, før det igjen er lagt til essensielle fakta og meninger fra redaksjonen. Av dette mener Condé Nast Traveller de har laget den ultimative guide til de fineste overnattingsstedene i verden.

I de forskjellige kategorier havner følgende hotell øverst på den forgylte listen. (Gradering i prosent).

Lokalisering:

Il San Pietro di Positano (98,15 prosent)

- Hotellet er bygd på en loddrett klippe, så du ser faktisk ned på måkene, sier paneldeltaker Lee Marshall i en kommentar til magasinet.

Ingenting å si på utsikten dette spesielle hotellet har å by på. Il San Pietro ligger som sagt på klippene over den italienske kysten ved Positano, med ferieøya Capri rett frem.

En restaurant kan by på lokale spesialiteter både inne og ute, mens samtlige 62 rom har sin egen terrasse og sjøutsikt. En heis går også ned gjennom klippene fra hotellet og ned til en privat strand, båtplass og tennisbane. Prisen på et dobbeltrom ligger på rundt 3000 kroner og oppover.

Miljø og design:

Singita Private Game Reserve (97,74 prosent)

Singita Private Game Reserve
Dette er luksussafari i Sør-Afrika, nærmere bestemt Kruger National Park. Her er det ikke bare ville dyr som kommer til å gjøre inntrykk. Alle de 18 rommene har private basseng og de ligger enten ved en elv eller et steinete område av nasjonalparken.

Vinkjelleren har 12.000 flaker og det er muligheter for slappe av i et eget spa. Et dobbeltrom koster over 14.000 kroner.

Fritidsaktiviteter:

Kwandwe Private Game Reserve (97,07 prosent)

Mer safari i Sør-Afrika blir det når vi ser på de beste aktivitetene et hotell kan oppdrive. Dette viltreservatet utenfor Johannesburg er laget av en samling på tre gårder til boere i 2001.

Stedet skal være malariafritt og til alle tider av døgnet kan man bevege seg rundt om på reservatet sammen med guider og stifinnere. På slike turer får man garantert se elefanter, neshorn, løver, giraffer og andre ville dyr. Rundt peisvarmen kan man i tillegg få høre fortellinger fra en lokal historiker.

Et dobbeltrom koster fra 5500 kroner.

Mat:

The Capital Hotell (98,24 prosent)

Ingenting å si på plasseringen til dette elegante hotellet i London. Med en beliggenhet i Knightsbridge er det kort vei til bade Harrods og Harvey Nichols.

Allikevel er det maten hotellet er kjent for. Gjennom kokken Eric Chavot har stedet greid å få to stjerner i restaurantguiden til Michelin. Capital Restaurant kan da også friste med en meny fra et moderne fransk kjøkken. Her kan regningen lett blir noe høyere enn prisen på et dobbeltrom – fra 2500 kroner.

Rom:

North Island (97,62 prosent)

På Seychellene finnes det en øy der gjestene betaler til et fond for å bevare og gjenopprette den økologiske ballansen både til lands og til vanns.

Det koster rundt 22.000 kroner å leie en av de 11 villaene som er plassert rundt om på North Island, men da får man i tillegg til god samvittighet, boltre seg på en 2 kilometer lang sandstrand.

Andre aktiviteter inkluderer avslapning ved et overveldende svømmebasseng eller på øyas spa. Miljøguiding på øya og dykking er også et alternativ.

Hver villa kommer med en egen butler.

Service:

Oberoi Udaivilas (97,49 prosent)

Indisk høflighet og effektivitet på sitt beste gjør Oberoi Udaivilas til et paradis for de som setter service høyt i ferien.

- De smiler alltid, men er ikke for pratsom. Og til tross for størrelsen på eiendommen er de både raske og effektive, er kommentaren fra Mary-Anne Denison-Pender i denne kåringen fra Condé Nast Traveller.

Hotellet ligger vakkert til ved innsjøen Pichola ved Udaipur og er bygd som et palass med forgylte kupler, fontener, søyleganger og håndmalte veggmaleri.

Et dobbeltrom koster fra 4000 kroner.

Mer reisestoff finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere