*Nettavisen* Nyheter.

Verdens beste investorland

Tre nordiske land topper en undersøkelse over verdens beste land å investere i. Sjekk hvor interessant Norge er for investorer.

19.05.08 00:16

Ettersom kapitalmarkeder rundt om i verden har blitt stadig mer åpne, blir det vanligere å gå utenlands for å få kapitalen til å yngle. Men ifølge Forbes finnes det ingen internasjonale undersøkelser som sammenligner investeringsklimaet rundt om i verden. Til nå.Tidsskriftet Forbes har undersøkt hvor i verden det er mest lønnsomt å investere sin kapital.Sjekk investortoppen her

Gjestfrihetstindeksen, som Forbes har kalt den internasjonale undersøkelsen over investeringsklimaet verden over, toppes av tre nordiske land: Danmark, Finaland og Island foran USA, Storbritannia og Singapore.

Norge havner først på 14. plass

, foran land som Sør-Korea, Tyskland, Sveits og Sverige.Tidsskriftet har blant annet undersøkt faktorer som reguleringer og byråkrati, korrupsjon, konkurransedyktighet, næringslivets skattenivå, investorbeskyttelse og lønnsnivå.Norge får en score på 86,8 prosent, som betyr at det norske markedet anses som bedre å investere i enn de aller, aller fleste land i verden. Danmark, som topper listen, har en score på 91,8 prosent.Ifølge Forbes scorer Norge særlig dårlig på bedriftsskattenivå og reguleringer for utenlandske selskaper.Land med lavt bedriftsskattenivå, som for eksempel Irland, anses som mer interessante for investorer, fordi investorene sitter igjen med en større gevinst. Høy korrupsjon eller dårlig investorbeskyttelse trekker ned.Forbes har hentet økonomiske, politiske og sosiologiske data og analyser fra en mengde kilder rundt om i verden: Verdensbanken, anti-korrupsjonsorganisasjonen Transparency International, World Economic Forum, Deloitte Tax og CIA er noen av kildene Forbes har hentet opplysninger fra. Totalt 135 land er undersøkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag