RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste jobbspøker

Sist oppdatert:
Har du lurt kollegaen din i sommer? Vi kårer den beste jobbspøken - vinn flotte premier.

Har du noen gode eksempler på jobbspøker, eller såkalte «practical jokes»?

For å gi deg inspirasjon, har vi listet opp noen av de beste jobbspøkene. Få oversikt og se diverse videoer nedover i saken.

Er du blitt lurt - eller har du lurt noen? Skriv til oss. Vinn «latterlige» premier - sjekk dem til høyre.

Skjerm til besvær

En klassiker ruster aldri, og dette trikset har skapt latter siden knappen «Print Screen» kom til verden. Heldigvis er det fortsatt mange uvitende sjeler rundt om i arbeidslivet.

Sørg for at du får noen minutter alene ved PC-en til din kollega. Lag noen nye mapper på skrivebordet. Gjerne med navn som kan være litt pinlige. Ta en «Print Screen» av skjermen, og lagre bildet som JPG eller Bitmap i et bildeprogram, for eksempel i «Paint». Slett så mappene, og sett det kopierte bildet som et bakgrunnsbilde i Windows. Len deg tilbake og nyt frustrasjonen når de forgjeves prøver å slette mappene, som kun eksisterer som en bildebakgrunn.

Du kan også ta en print screen av en skjerm som er full av mapper og oppstartsprogrammer. Flytt så disse over i en nyopprettet mappe, og legg «Print Screen» bildet som en bakgrunn i Windows. De kan nå verken klikkes på eller slettes.

Et ekstra kunstgrep er å skjule oppgavelinjen ved å ta tak i overkanten, og dra den ned.

Husk å si fra om spøken, før det frustrerte offeret går til det skritt å restarte datamaskinen og kanskje miste lagret arbeid.

Gode råd - tenk deg om!

** Bruk aldri jobbspøker ondsinnet.
** Tenk nøye igjennom alle mulige konsekvenser.
** Kjenn personen godt.
** Vær sikker på at spøken ikke virker sårende eller på noe måte gjør at personen blir uthengt eller stigmatisert.
** Bruk din empati og forstand til å vurdere hva som sømmer seg, og hvor du setter grensen.

Spre litt kjærlighet

Har du en kollega som bruker en fast kaffekopp hver dag? Hvis ikke, så i alle fall en med brusflaske på pulten? Det er et perfekt utganskpunkt for å spre litt kjærlighet. Med det menes sukker. Eller kanskje tabasco? Hvem vet hva du kan finne på? Neste gang vedkommende setter fra seg drikken ubevoktet, kan du åpne et par pakker sukker og helle i vei. Husk å sjekk om personen er diabetiker.

Alt Gr = Alternativ gravitasjon

Denne frekkisen fungerer ikke på alle PC-er. Men får du det til, er du ute for en god latter.

Alt Gr + piltaster vil snu opp ned på skjermbildet til kollegaen din og helt sikkert utløse en del frustrasjon, og kanskje lure på om det er puttet noe i morgenkaffen.

Av gode grunner har Alt Gr dermed fått navnet «Alternative gravity».

Notis: Det er ofte problemer med å få til dette. Alternativt kan også ctrl + alt + pil opp/ned fungere. Hvis ikke dette fungerer, så gå på egenskapene til grafikkortet. Leter du litt, vil du finne egenskapene for rotasjon av skjerm eller noe som samsvarer.

Ny vegg

Arbeiderne i denne videoen har tydeligvis ekstremt lite å gjøre. De bygger faktisk en ny vegg i kontorlandskapet, og forvirringen er total.

Heisablegøyer

Man kan si hva man vil om denne, og kanskje er den litt på kanten. Men artig er den.

Print eller finn et bilde som man helst ikke vil bli tatt for å stirre på. Fest så bildet godt fast på innsiden av heisdørene slik at det er så vanskelig som mulig å fjerne. Det snedige? Bildet vil først blir synlig når dørene til heisen lukkes, og således vanskelig å ta vekk før dørene åpnes igjen. Men husk, har sjefen din et foretningsmøte eller skal klienter som skal vises rundt på bedriften, bør du vurdere en annen dag. Men i alle fall, bruk litt tid i heisen den dagen, og nyt fruktene av ditt arbeid.

Luremus

En enkelt, men effektiv spøk er å koble din mus til sidemannens PC. Du har nå full kontroll over musepekeren på den andre maskinen.

Dette kan skape herlig forvirring og vanskeligheter. Se eksempel på Nettavisens journalist bli lurt under.

En enkel liten frekkis befinner seg under «instillinger for mus» på kontrollpanalet . Ved å forandre på musepeker-ikonet til et timeglass, vil det se ut som PC-en alltid jobber. For en treig PC!

Støyende nettverk

Knyt en tynn fiskesnor til telefonen til offeret. Ta gjerne med andre ting blyantholdere, stiftemaskin osv. Husk at det må tåle et fall. Sett så stolen hans inn under pulten, dra tråden bak pulten og knyt den andre enden til stolen. Så er det bare å vente til offeret drar ut stolen. Du kommer til å høre det.

Bytt monitorledninger

Om du har flere datamaskiner side ved side, er det perfekt for å ha litt skøy. Bytt monitorkabler så monitorene er koblet til feil maskin.

Ræva kopimaskin

I denne videoen går spøken galt. Ikke enkelt å forklare dette til sjefen.

Plagsom Intercom

På for eksempel fabrikker eller på jobbområder med store flater er det gjerne installert intercoms. Hvorfor ikke låne denne en stille dag?

Fordrei stemmen din, og gjør et anrop til «offeret» om å møte opp på et sted så langt unna som overhode mulig fra der vedkommende oppholder seg. Når han kommer dit, anrop kollegaen til motsatt sted igjen. Dette blir ekstra moro om du har oversiktskameraer.

Printer moro

Print ut noen artige bilder eller funky slagord når ingen ser det, og legg disse tilbake i ark - skuffene i printeren. Så er det bare å vente på neste person som kommer for å hente utskriftene sine.

Stiftemaskin i gele

Hvis du har sett serien «The office» har du helt sikkert lagt merke til mengden kontorhumor. For eksempel stiftemaskin i gele.

Her er oppskriften på stiftemaskin i gele du bør se for å gjøre det riktig på første forsøk.

Andre «The office»-spøker

- Flytt pulten til toalettet.

- Plasser kontorting i sjokoladeautomaten og la offeret kjøpe tilbake tingene sine.

For mer inspirasjon, se flere spøker fra «The office» her.

Tidenes kontorspøk

Har man virkelig lite å gjøre, så kan denne videoen være til inspirasjon.

Wet T-shirt-konkurranse

Har bedriften en vannbeholder med små plastglass? Lag hul i et eller flere av glassene, og sett de tilbake. Prøv å la hullene peke ut mot personen, dette minsker sjanser for at offeret oppdager hullet.

Auto-fornærmelse

Microsoft har gjort dette lett for deg. Gå inn på autokorrektur instillingene i Word eller Outlook, og bytt ut for eksempel navnet til vedkommende til «Kålhue» eller noe i den dur. Hver gang din kollega skriver navnet sitt, så blir det automatisk rettet opp til et ord eller setning av ditt valg. Bruk kreativiteten her.

Potetgull-punk`d

Ta en pose med potetgull, kjeks eller lignende. Posen åpnes forsiktig med en kniv der den skal åpnes, og tøm den for innhold. Fyll boksen med papir og småting som gir posen litt vekt. Lim forsiktig igjen boksen og plasser den på lunsjrommet eller lignende steder der folk ferdes.

Wasabi N` Guacamole

Dette er vel egentlig ikke typisk jobbhumor, men har du en kollega som er hard på guacamolen så er han ute for en smaksopplevelse. Bland Wasabi (Den grønne klumpen du får ved siden av sushi) sammen med Guacamole. Pussig nok er disse to elementene ganske like i farge og konsistens. Wasabi er veldig sterkt. Mer røpes ikke.

Hermegåsa

På XP og Vista følger det med et stemme- og dikterings program. Programmet fungerer i så måte at det vil skrive ned hva du prøver å si, i for eksempel Microsoft Word. Perfekt. Hvis offeret begynner å skrive, og personen snakker eller noen snakker ved siden av, så vil diktaten prøve så godt den kan å oversette talen til tekst. Dessverre med mindre hell, siden det ennå ikke finnes en norsk versjon av oversetteren. Likevel kan det skape herlig forvirring. Husk å ha mikrofon installert. Det kan være ganske kronglete å få dette til å virke. Se denne linken for å komme igang.

Hvis dette ikke fungerer kan du sende ut notiser som ser noenlunde ekte og offisielle ut. Skriv at datamaskinene nå har fått automatisk stemmegjennkjennelses system. Så er det bare å vente til førstemann begynner samtalen med datamaskinen.

Mer fra Nettavisen.no/jobb:

- Slik ble jeg lurt trill rundt

- Har du post-ferie-syndromet?

- Slik går du IKKE kledd på jobb

Funky Sandwich

Har du medarbeidere som stjeler matpakken din, og nekter for det etterpå?

Det er en veldig smal sak å få slutt på problemet. Her er det bare kreativitet og din egen fornuft som setter grenser. Lag en utsøkt matpakke, og fyll den med smakfulle ingredienser som kattemat, tannkrem og lignende. Diverse ekskrementer anbefales ikke, siden det kan føre til både sykdommer og oppsigelser.

Når vi først er inne på det, så ligner en vaskesvamp toppet med krem mistenkelig på en bløtekake.

Er du blitt lurt - eller har du lurt noen? Skriv til oss. Legg ved fullt navn, hvor du jobbet og når det skjedde. Sjekk premiene i faktaboksen øverst til høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere