*Nettavisen* Nyheter.

Verdens beste nettsteder

Vi har oppdatert listen av nettets 36 aller beste nettsteder.

Det finnes millioner av nettsteder, og skal vi være ærlige så kunne vi klart oss uten den store majoriteten av disse.

I denne artikkelen har vi derimot forsøkt å finne frem til de juvelene på nett som du absolutt bør vurdere å legge på bokmerkelisten din. Noe handler om hele nettsteder, og noe handler om halvskjulte funksjoner på nettstedene som du absolutt ikke ønsker å gå glipp av.

Listen inneholder nettsteder i mange forskjellige kategorier, og listen er på ingen måte rangert.

1. ConvertWorld.com
Verden er fylt med hauger og lass av forskjellige måleenheter. Hvor mye veier en person som påstår at han veier 12 stone? Eller hvor høyt er egentlig 6"5'? ConvertWorld har oversikten over de aller fleste tenkelige og utenkelige måleenhetenen i alt fra vekt og høyde, til skostørrelser, temperaturer, dreiemoment, motstand og mye, myer mer.

2. Oversette nettsteder
Google oversettingstjeneste er definitivt nettets beste, og har nå også støtte for Norsk. Det betyr at du kan oversette mellom en haug med språk du ikke kan opp mot engelsk og norsk.

3. Last.fm
Internetts beste sosiale musikktjeneste som er genial for å oppdage ny musikk. Nettstedets beste funksjon er at du skriver inn navnet på en artist du liker, og så finner tjenesten frem til tilsvarende type musikk fra andre artister.

4. Deviantart.com
Et lite fristed på nettet der mange kunstnerspirer viser frem sitt beste arbeid i form av fantastiske bilder og kunstverk. Nettstedet har sine likhetstrekk med Flickr, men gjennomsnittskvaliteten på bildene er gjerne mye høyere.

5. Miniclip.com
Kanskje nettets beste produsent av nettspill. Enkelt og greit.

6. Kongregate.com
Mens Miniclip er den store bautaen av nettspilltjenester, så er Kongregate i ferd med å bygge seg opp en tilsvarende posisjon som leverandør av utrolig gode nettspill. Et sted å kaste bort mye tid.

7. Klokka.no
Dette er en ukjent perle på nettet. Lurer på på nøyaktig hva klokka er? Kanskje vil du sjekke om pc-klokka går riktig? Denne siden gir deg på sekundet forskjellen på rett klokkke og din klokke. Den har også en integrert genial kalender, hentet fra TimeAndDate.com, som gir deg oversikt over ukenummer, helligdager og mye mer.

8. HowStuffWorks
Kanskje nettets minst kjente juvel. Et gigantisk nettsted som rett og slett forklarer på en god og forståelig måte, gjerne med litt humor, hvordan alt mellom himmel og jord fungerer. Har etter hvert også utvidet til å forsøke å besvare rare spørsmål du ikke visste du lurte på.

9. Wikipedia
Det er ikke mulig å overvurdere hvor utrolig viktig Wikipedia er blitt. Til tross for at det først og fremst er redigert av sine brukere, så er troverdigheten til leksikonet utrolig høy. Du skal kanskje ikke ta alt som står der for god fisk, men det er et glimrende sted å få generell informasjon om ting på. Den norske siden er ikke mye å stole på, men den engelske er fantastisk.

10. CIAs World Factbook
CIA er verdens mest kjente etterretningsorganisasjon, og på nett har de lagt ut den berømte «The World Factbook» som rett og slett er meget gode analyser og fakta om alle verden land.

11. CreativeCOW
Dette er utvilsomt et nisjenettsted, men en glimrende kilde til guider og problemstillinger for programmer som Photoshop og Illustrator.

12. Urbandictionary.com
Hva i himmelens navn betyr w00t? Hva er egentlig en rickroll? Dette nettstedet gir deg svar på alle tenkelige og utenkelige språklige rariteter som du finner på nett.

13. Acronymfinder.com
Nettets definitive kilder til hva forkortelser egentlig står for. FBI har for eksempel hele 37 betydninger - mens MOAB har 11 betydninger (i tillegg til å være en amerikansk by). Kan ofte være en god kilde hvis du sitter og ser på tv-serier, og lurer på hva i himmelens navn «GSR» egentlig betyr.

14. IMDB
Er du ute etter informasjon om filmer, da er det egentlig bare ett sted på nettet du trenger å lete. The Internet Movie Database er den ultimate kilden.

15. TV.com
TV.com er omtrent det IMDB er i TV-serie-verdenen, i alle fall når det kommer til engelskspråklige serier. Nettstedet var i mange år selvstendig, men er nå en del av nettverket til internettgiganten Cnet.

16. Trafikanten Kart
Trafikanten har på sine sider gjemt en helt fantastisk tjeneste som viser deg raskeste vei mellom to punkter hvis du skal gå. Her er direktelenken.

17. Google Maps – tilpassing av vei
Google Maps har bygget seg opp til å bli kanskje nettets beste karttjeneste. En av de virkelig gode funksjonene med tjenesten er muligheten til å legge opp kjøretrasé mellom to punkter. Hvis du ønsker å kjøre en annen vei, kan du rett i kartet bare dra ønsket

18. Spamavert.com
Dette er en ukjent norsk e-posttjeneste som er helt genial: Du får en engangs e-postadresse som du kan benytte hvis du skal registrere deg på nettsteder du ikke ønsker at skal få detaljer om deg. Du kan oppgi en hvilken som helst adresse som ender med @spamavert.com, og hente ut e-post som sendes til denne adressen uten noen form for pålogging eller registrering.

19. Download.com
Trenger du nytteprogrammer, da finner du store mengder gode og mindre gode programmer på nettets største nedlastignstjeneste.

20. Abandonia.com
Nettside som har spesialisert seg på å tilby spill som ikke lenger selges i butikk. Her kan du finne igjen de gamle favorittene dine fra gode, gamle dager.

21. Norske avisforsider
Hva står på forsiden av norske aviser i dag? Det finner du her.

22. Hotels.com
Nettets beste tjeneste for å booke hotellrom i hele verden. Har en utrolig imponerende database med hoteller. Et must for alle som skal legge opp sin egen rundreise - eller som bare skal på en helgetur.

23. Hotwire.com
Dette er et mindre alternativ til Hotels.com, hvor du kan være heldig å havne på luksushoteller og betale en slikk og ingenting. Utfordringen er at du må gjøre betalingen før du vet hvilket hotell du havner på.

24. Savage Love
Dette er ikke for de sarte sjeler, men Savage Love er en meget frittalende sexspalte som blant annet publiseres i den gode avisen LA Weekly. Både spørsmål og svar kan nok oppfattes en smule på kanten, men god lesing er det i alle fall.

26. Fishki.net
Denne russiske bloggen er litt småsuspekt, og har mye ræl og tull som du egentlig ikke bør se på, men innimellom alt det suspekte, så har denne siden store mengder bildegallerier med det mest utrolige fra hele verden.

27. The Onion
Nettets konge når det kommer til falske nyhetsartikler som er utrolig godt skrevet.

28. MajorGeek.com
En konkurrent til Download.com som er litt mer nerdete, og kanskje enda mer oversiktlig.

29. Snopes - vandrehistorier
Dette er et nettsted som har spesialisert seg på myter og vandrehistorier, både de sanne og de usanne, og de gjør sitt beste for å holde styr over hva du skal stole på og hva du skal le av. Litt som nettets Mythbusters - og tidvis meget god lesing.

30. ShoutCast
Har du et desperat ønske om å høre på... vel, egentlig hva som helst. Du kan nesten være helt sikker på at nettradiotjenesten ShoutCast har nøyaktig det du ønsker å høre på. Har nå over 23.000 radiostasjoner.

31. Digg
Til tross for store debatter om fallende kvalitet, juksing og et nytt rangeringssystem som er omdiskutert: Det er vrient å komme utenom at Digg er et av nettets beste steder å finne de merkeligste nyheter.

32. StumbleUpon
Før brukte de fleste masse tid på å surfe mer eller mindre tilfeldig rundt på nettet, men dette er i dag noe de færreste bruker tid på. Med StumbleUpon kan du igjen oppleve nettets særeste underfundigheter, innenfor de emnene du bryr deg om. Nettstedet har en fantastisk samling med uutforskede nettsider, og lærer seg hva slags sider du liker og ikke liker - slik at du kan oppdage gull!

33.Musicovery
Dette er definitivt en av de beste musikknettsidene på nettet som gir deg akuratt den musikken som passer ditt humør til enhver tid.

34. Retail Me Not
Hvis du er glad i å handle på utenlandske nettsteder, da kan denne nettsiden virkelig gjøre livet billigere for deg. Det er rett og slett en samling over «hemmelige» rabatter på en laaaang rekke nettsteder.

35. Mixwit
En av mine absolutte favorittnettsteder. Egentlig en nettside som lar deg lage dine egne virtuelle kasetter med egen musikk, men fungerer i praksis som et nettsted der du kan høre på all tenkelig musikk.

36. DealExtreme
Skal du ha en eller annen duppedings, enten bare for moro eller noe du faktisk har behov for, da er dette den ultimate siden å handle på. Prisene er latterlig lave, og butikken sender deg ting helt gratis. Det betyr at om du kjøper et produkt til én dollar, vel da betaler du bare én dollar for å få den levert i postkassen.

Vi har helt sikkert glemt en av dine største favoritter. Hvilke nettsteder mener du bør komme med på listen neste gang? Gi tilbakemelding i debattfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.