RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste strand

Sist oppdatert:
Opplevelser, bading, sol, vakre mennesker, party og en historie ulik noen annen strand. Her er Copacabana.

(Side2:) Det finnes mange strender verden over, men få er så mye omtalt som Copacabana i Rio de Janeiro. Stranden er fire kilometer lang og så bred at mange kaller det for en sandpark, og ikke en strand.

Bydelen Copacabana i Rio de Janeiro oppstod i 1892, den 6. juli. Bakgrunnen var åpningen av tunellen Túnel de Real Grandeza. Badingen på stranden begynte nesten umiddelbart, og i 1917 innførte ordføreren i Rio regler for når man kunne bade: Mellom soloppgang og solnedgang.

Som turiststed ble stranden satt på kartet da Copacabana Palace Hotel (klikk for å besøke hotellets hjemmeside) åpnet i 1923. Hotellet var det første luksuhotellet i Sør-Amerika. Like etter kom kasinoer og mange flere hoteller.

Badenymfer fra Brasil har ofte vært avbildet, og veldig ofte fra nettopp Copacabana. Likevel var det to argentiske kvinner som startet det hele. I 1948 skapte de to kvinnene furore ved å la seg avbilde i oppdelt badedrakt. Det vi i dag stort sett kaller bikini.

Resten er som de fleste ville ha sagt, historie.

Les mer:
Hete strandmoter i Rio
Nakensjokk i Rio

Været
Sommeren i Rio starter i oktober og rundt juletider kan man komme opp i 40 grader. Den tropiske solen er da så sterk at folk med lys hudfarge advares mot å ligge for lenge på stranden, uansett faktor. Høsten begynner i mars, og juli er vintermåneden. De lokale mener det da kan bli svært kalt. Noe som i verstefall betyr ned i 10-15 grader (også om natten). Dette er også tiden hvor det regner mest, men det kan bli nærmere 30 grader hvis regnet stopper opp i noen dager.

For oss nordmenn sies det at våren i Rio, det vil si slutten av august-september, er den beste tiden. I februar foregår det berømte karnevalet...

Les om hoteller, restauranter og hvordan man kommer seg dit lenger ned

Hoteller
Det er veldig mange hoteller å velge blant på Copacabana. Blant de som oftest blir anbefalt er Excelsior Copacabana Hotel, Augustu's Copacabana Hotel og Porto Bay Rio Internacional Hotel. Likevel - skal du til Copacabana kommer du til å være på stranden, og sjekke utelivet. Det er ikke sikkert du skal salte alle pengene dine i hoteller.

Likevel - noen ting bør du sjekke:
Har hotellet aircondition?
Har hotellet 24 timers inngang og utgang? (Noen hoteller stenger om natten)
Hvor langt fra stranden er hotellet? Har de noen spesielle avtaler ned på stranden?
Ligger hotellet langt fra utelivet?
Er det et svømmebasseng på hotellet? (Det kan bli folksomt på stranden, og er det varmt så trenger du en dukkert)

Hva kan du gjøre?
OK, så du er på Copacabana - men kanskje Ipanema er verdt et besøk også? Utover det så er det påbudt å besøke Corcovado - den store Jesus-statuen. Nasjonalparken Tijuca er vakker, og får du en sightseeing i en jeep, kan du se natur som er langt fra det du er vant til. Pao de Acucar gir deg en sinnssyk utsikt over byen (sjekk turen her).

Hva skal du spise?
Spørsmålet er kanskje ikke hva, siden du kan få nesten hva som helst av mat - men hvor. Det finnes et utall av spiseplasser. Den beste restauranten i byen, om man skal tro kjennerne, er Restaurante Olympe (les mer om den her). Det viktigste er likevel å styre unna de verste turistfellene med sine turistmenyer. Uansett hvilket land du besøker vil det alltid være en dårlig investering. En toppliste over restauranter du har råd til finner du hos About.com her.

Hvor bør du gå ut?
Det finnes mengder av utesteder i Rio og rundt Copacabana. Et meget populært sted er Rio Sceniarium, spesielt om man kanskje ikke er helt på discokjøret. The Guardian har kalt den en av verdens ti beste barer. Ellers er det fullt mulig å stole på de lokale, så lenge de skal dit selv...

Få også med deg:
Verdens flotteste strender


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere