RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens beste strender

Finn ditt strandparadis blant noen av verdens favoritter.

(SIDE2): Flere har forsøkt å finne frem til de beste strendene i verden. Vi har samlet et knippe som skulle representere feriedrømmen ganske godt.

I tillegg til behagelig sand og fantastiske omgivelser, skal strendene på sett og vis være tilgjengelige og brukervennlige.

Her er det bare å ta med seg badebuksa eller bikinien.

Cala Erbaju, Korsika

Sørvest på denne franske øya finner vi noe som nesten kan få betegnelsen «hemmelig strand». Cala Erbaju er 1500 meter med kritthvit sand som ikke står omtalt i turistbrosjyrene. Grunnen er at man faktisk må gå i 40 minutter for å komme til stranden. Tilgjengelig for dem som gidder og turen begynner ved Roccapina og går langs en vakker kyststi.

cala mondrago, mallorca
cala mondrago, mallorca

Cala Mondrago, Mallorca

Selv en øy som er kjent for sin masseturisme kan ha sine perler. Stendene ved Cala Mondrago ligger beskyttet mellom bratte steiner og området har fått status som nasjonalpark. Fonts de n’Alis er den første stranden man kommer til, mens S’Amarador er betydelig mer tilbaketrukket og uten faciliteter som strandstoler og restauranter. Selv i august kan det være lite mennesker her.

Mykonos, Hellas

Middelhavet er et velkjent feriested for norske turister og ingen strandliste er komplett uten noen strender fra de greske øyer. Vi tar med to fra samme øya, for både Panormos-bukta og Paradise Beach havner ofte på lister over verdens beste strender.

Tulum, Mexico

Denne uberørte delen av halvøya Yucatán ligger ikke så langt fra det mer kjente feriestedet Cancun, men her er det meste veldig annerledes. Turistmaset er byttet ut med sand, klipper og gamle ruiner fra mayakulturen. Stranden ble av leserne til svenske Dagens Nyheter, kåret til verdens beste.

Turquoise Bay, Whitehaven og Bondi Beach

Australia må selvsagt også være med på listen, og de tre nevnte strendene dukker til stadighet opp. Kontinentet har 25.700 kilometer med kystlinje og her har de 11.000 strender å velge mellom.

Helt nordvest ligger Turquoise Bay og ofte deler du bare stranden med noen skilpadder. Et sant paradis for dem som liker å snorkle. Whitehaven Islands finner du på østkysten, mens Bondi Beach kanskje er verdens mest kjente bystrand. Shopping og soling er mye det samme i Sydney.

Maldivene har Soneva Fushi.
Maldivene har Soneva Fushi.

Ihuru Island og Soneva Fushi

Maldivene har mange strender i verdenstoppen, men her plukker vi ut to favoritter. Ihuru er plassen for de postkortene som skal symbolisere paradiset. Øya er som en perfekt sirkel med sand og utenfor ligger revet som et beskyttende gjerde mot det store havet. Soneva Fushi er en klassiker blant par som akkurat ha giftet seg, og det er en grunn til at de velger nettopp denne plassen. En plass hvor man skal slappe helt av.

Anse Lazio, Anse Source d'Argent og Bird Island

Seychellene er også med på vår samleliste. Øygruppen ligger litt nord for Madagaskar og er verdenskjent for sine strender. Times Online søkte opp Anse Lazio på nett og fikk opp 229 treff sammen med betegnelsen «best beach in the world». Man skulle tro stranden var overbefolket, men reisereporteren fant den øde da han tok turen. Stranden ble også verdenskjent da Bond-baben Ursula Andress kom opp på stranden i filmen «Dr. No». Skulle du ikke være fornøyd kan en tur til Anse Source d'Argent på øya La Digue eller Bird Island være redningen.

(Kilder: News Limited, Dagens Nyheter, Times Online og Condé Nast Traveller)

Les mer om ferie og reise.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere