*Nettavisen* Nyheter.

Verdens beste vaffel

Foto: Terje Pedersen, ANB (ANB)

Verdens beste vaffel er kåret. Få oppskriften her.

01.10.10 14:24

Siden 2002 har Sjømannskirken kåret verdens beste vaffeloppskrift. Organisasjonen har en lang tradisjon i å servere hjertevarme vafler til besøkende, og alle stasjoner har sin egen oppskrift.

Årets vaffelkonkurranse er nylig avgjort – Sjømannskirken i New York har verdens beste vafler 2010.

– Vi er utrolig glade for endelig å få anerkjennelse for våre fantastiske vafler. Takket være et stort engasjement fra våre venner i hele verden, har de beste vaflene vunnet konkurransen i år, jubler staben i New York, skriver siste.no.

Tøff konkurranse

Sjømannskirkene i tyrkiske Alanya og København kjempet også om førsteplassen, men verdensmetropolen New York vant med god margin i den nettbaserte kåringen. Totalt ble 4.584 stemmer avgitt.

Verdens fem beste vafler serveres her:

1) New York (1.401 stemmer)

2) Alanya (1.218 stemmer)

3) København (986 stemmer)

4) Gøteborg (272 stemmer)

5) Albir-Villajoyosa (114 stemmer)

Staben ved Sjømannskirken i New York feirer seieren lørdag 2. oktober. Da deler de ut tusenvis av gratis vaffelhjerter på Norwegian Festival 2010 i Central Park.

Hacket konkurransen

I forrige måned, midt under avstemningen, oppdaget Sjømannskirken at noen hacket vaffelavstemmingen.

– Vi hadde aldri trodd at noen ville gå så drastisk til verks for sin favorittvaffel, sier informasjonssjef Eva Hille.

– Plutselig fikk New York over 10.000 stemmer på kort tid. Vår nettutvikler oppdaget at noen hadde programmert en såkalt robot som ga en stemme til New Yorks vaffeloppskrift hvert fjerde sekund. Det skjedde også noe mystisk med Københavns stemmer, fortsetter hun.

For å løse situasjonen måtte Sjømannskirken slette alle stemmene som kom inn til de 31 vaffeloppskriftene i perioden 12. til 16.september.

Vaffelkåringen er en del av den verdensomspennende kampanjen, Hjertevarme, der alle som vil kan bli en del av Sjømannskirken. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag