Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens dummeste lover

DUMT?:Flaskepanting, TV-lisens og varseltrekanter ved motorstopp blir nevnt som dumme lover i Norge.
DUMT?:Flaskepanting, TV-lisens og varseltrekanter ved motorstopp blir nevnt som dumme lover i Norge. Foto: Scanpix/Flickr-Creative commons
Sist oppdatert:
I Tyrkia må alle gifte kvinner spørre mannen om lov om de vil jobbe. Se flere dumme lover her.

(SIDE2): Det amerikanske nettstedet Dumblaws.com har ikke mye til overs for flaskepanting og tv-lisens.

Selv om du er turist i et fremmed land er du likevel pålagt å følge lover og regler på det stedet du befinner deg. Hvis du bryter loven, er det ingen unnskyldning at du er norsk og ikke visste at handlingen din ikke var tillatt. For de fleste av oss går dette veldig greit, og det er vel ikke mange av oss som pløyer igjennom det aktuelle landets grunnlov før vi setter oss på flyet.

Få mer informasjon om alle land i artikkelen hos Reiseplaneten.

Heldigvis er mange av lovene så sovende at lovens håndhevere i det aktuelle landet bare ler av dem og beroliger deg med at denne loven ble opprettet på 1700-tallet, det er bare våre politikere som har glemt å fjerne dem. En liten dypdykk hos dumblaws.com har gitt oss følgende morsomheter:

Les også: USAs idiotiske lover

Danmark
Hvis du ikke rapporterer et dødsfall, risikerer du en sviende bot på 20 kroner. Det er forbudt å gå rundt med maske, og når du kjører bil må en person med et flagg gå foran bilen for å advare folk. Restauranter kan ikke gi gjesten regning for et måltid med mindre han erklærer seg mett. De kan heller ikke ta betalt for vann med mindre det følger med noe ekstra, som isbiter eller en sitronskive.

Få gratis reiseguide om København her.

Finland
Hvis en taxisjåfør spiller musikk i bilen sin, må han betale kompensasjon til artisten og plateselskapet.

Få gratis reiseguide om Helsingfors her.

Frankrike
70 prosent av musikken på radio må være av franske artister. Det er forbudt å kalle grisen sin for Napoleon, og å kysse på det franske jernbanenettet. Et askebeger er for et dødelig våpen å regne.

Få reiseguide om Paris fra Reiseplaneten her.

Irland
Enhver som utøver heksekunster, trolldom og forhekser, eller har kunnskap om det okkulte, kan straffes med fengsel i ett år.

Få gratis reiseguide om Dublin her.

Italia
Her kan en mann bli arrestert for å gå med skjørt.

Se alle Reiseplanetens reiseguider om reisemål i Italia

Storbritannia

Folkevalgte har ikke lov til å bruke rustning mens de er i parlamentet. Med unntak av gulrøtter, er salg av varer forbudt på søndager. Alle menn over 14 år skal øve på bueskyting minst to timer i uka. Hardkokte egg skal åpnes i den butte enden. Landeiendommer skal testamenteres til familiens eldste sønn. Damer kan ikke spise sjokolade på offentlig sted, og gutter under ti år kan ikke se en utstillingsdukke uten klær på.

Få gratis reiseguide om London her.

Sveits
Her er hviledagen helligere enn de fleste andre land. På søndager er det ikke lov til å klippe plenen, vaske bilen eller henge ut klesvasken. Etter 2200 er det ikke lov å spyle ned toalettet hvis du bor i blokk eller leiegård, og da må menn må sitte ned på toalettet.

Hent reiseguide om Zürich hos Reiseplaneten.

Tyrkia
Alle gifte kvinner må ha ektemannens tillatelse for å ta seg en jobb, de må bo der det passer mannen og gi fra seg alle felles eiendeler ved en skilsmisse.

Få gratis reiseguide om Istanbul her.

Tyskland
Her er det forbudt å gå tom for bensin på autobahn, og å gå rundt med maske. Ethvert kontor må ha en aldri så liten utsikt mot himmelen.

Hent reiseguide om Berlin hos Reiseplaneten.

Norge
Også vårt hjemland er registrert med flere «dumme» lover på dumblaws.com. Her blir både TV-lisensen, flaskepanting og varseltrekanten man må sette ut ved bilstans nevnt.

(Kilde: Dumblaws.com)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere