Gå til sidens hovedinnhold

Verdens dyreste drinker

Verdens nest dyreste drink får du kjøpt i Tromsø. Sjekk hvem som topper listen.

(SIDE2): På utestedet Roxford i Tromsø kan du kjøpe drinken High Limit Kir Royale til den nette sum av 22.000 kroner.

Les mer hos Nordlys: Denne drinken koster 22.000 kroner!

Dyre drinker er ikke uvanlig. Det amerikanske magasinet Forbes har laget en liste over hvor du kan få de dyreste drinkene i verden. Hadde de visst om drinken High Limit Kri Royal, som serves på Roxford i Tromsø, hadde den havnet på andreplass.

Her er Forbes' liste over verdens dyreste drinker:

Martini-on-the-Rock
The Blue bar - Algonguin Hotel, New York
Pris: ca. kr 51.500
Denne drinken må bestilles 72 timer i forveien. Ingrediensene i seg selv er ikke så dyre, men en 1,52 karats diamant fra hotellets egen juvelbutikk trekker prisen opp. Drinken ble lansert i 2004, og kun to personer har bestilt den, hvorav den ene gangen var i forbindelse med et frieri.

Menàge a Trois
Tryst - Wynn Hotel, Las Vegas
Pris: ca. kr 15.500
Denne drinken kombinerer en 23 karats gullpynt, spiselige gullflak og en gullsirup.

Diskuter nederst i saken!

Mai Tai
The Merchant Hotel, Belfast
Pris: ca. kr 7.000
Dringsjefen på Merchant Hotel påstår at en flaske Wray & Nephews 17 år gamle rom var en nøkkelingrediens i den originale Mai Taien. Kun seks flasker av denne romen er i sirkulasjon, men kun én for offentlig konsumering. Skal du ha denne drinken må du skynde deg, da én flaske kun er nok til å lage 18 cocktails. Tre stykker er allerede blitt servert.

High Roller Martini
The capital Grille, Las Vegas
Pris: ca. kr 5.000
Denne drinken inkluderer en diamantbelagt ring. Men ikke ha dårlig samvittighet om du bestiller denne drinken. For hver cocktail som blir solgt går cirka halvparten til veldedighet.

The Red Ruby
Reserve, Chicago
Pris: ca. kr 4.900
Denne drinken inneholder en en-karats rød rubin. Den består av Grey Goose L'Orange Vodka, Hypnotiq, appelsinjuice, Pama granateple-likør og Dom Perignon Champagne.

The Bentley Sidecar
The London NYC, New York
Pris: ca. kr 4.000
Denne drinken finner du ikke på menyen, men du kan bestille den. Den inneholder Hennessey Ellipse super-premium congac, tømt fra en karaffel som er designet av designeren Thomas Bastide.

The Ritz Sidecar
Bar Hemningway - Hotel Ritz, Paris
Pris: ca. kr 3.000
Denne drinken var tidligere i Guiness Rekordbok for verdens dyreste drink. Den inneholder blant annet den sjeldne 1865 Ritz Reserve Cognac, laget av druer som var på vinen før den ødeleggende druevin-pesten på 1860-tallet. Det er kun noen få flasker av denne igjen i verden.

Sword Martini
Jambus Bar in the Raffles Resort - Canouan Island, Grenadines
Pris: ca. kr 1.500
Hotellet tilbyr ulike temabaserte martinier hvorav det medfølger et sverd med alle drinkene, enten dette er en Samurai eller en Excalibur. Noen kaller det samlerobjekter, andre en veldig dyr tannpirker.

Les mer om Mat & Drikke her

Hva synes du om disse dyre drinkene? Si din mening under!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene