RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens eldste atomkraftverk stenger

Oldbury-on-Severn (NTB-Reuters): Det eldste atomkraftverket i verden som fortsatt fungerer, skal stenge onsdag etter 44 år med produksjon av strøm til britiske forbrukere.

Kraftverket skal erstattes av et nytt kjernefysisk kraftverk som etter planen skal åpnes i 2025, bare noen hundre meter fra det nåværende kraftverket, 2 mil nord for Bristol.

Lokale innbyggere i den lille landsbyen Oldbury sier at de ikke hadde noe valg da kraftverket ble bygd på 60-tallet, og at de neppe har noen muligheter for å hindre at et nytt et kommer i stedet for det gamle.

- Ingen vil ha et atomkraftverk utenfor døra. Men den gangen aksepterte folk det fordi problemet med stråling var lite kjent, sier 86 år gamle Allan Knapp som husker debatten før det svære anlegget ble bygd på en åker ved siden av barndomshjemmet hans.

Det nye kraftverket, som bygges av et konsortium bestående av to tyske energiselskaper, skal ha seks ganger så stor ytelse som det nåværende, som eies av et amerikansk selskap.

Ulykken i Fukushima i Japan i fjor har ikke skremt energiselskapene eller den britiske regjeringen, som ser på atomkraft som en nyttig måte å redusere CO2-utslippene på. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere