RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens eldste mann er død

Kyoto (NTB-AFP-DPA): Japanske Jirouemon Kimura døde onsdag, 116 år gammel. Han var verdens eldste person, og man kjenner ikke til noen annen mann som har nådd høyere alder.

Rekorden ble satt i slutten av desember i fjor. Man kjenner ikke til noen annen mann med en troverdig fødselsattest som er blitt eldre enn 115.

Kvinner blir gjerne eldre enn menn, men Kimura var også verdens eldste person fra desember 2012 og fram til han døde, ifølge Guinness rekordbok.

Kimura døde av naturlige årsaker på et sykehus, opplyser lokale myndigheter til nyhetsbyrået Kyodo. Han ble født i 1897 og jobbet i rundt 40 år på et postkontor. Deretter ble han bonde, noe han fortsatt med inntil han pensjonerte seg som 90-åring.

Verdens eldste mann hadde sju barn, 14 barnebarn, 25 tippoldebarn og 14 tipptippoldebarn. Han kom fra byen Kyotango, hvor usedvanlig mange av innbyggerne blir uvanlig gamle.

Et forskningsprosjekt er satt i gang for å undersøke matvanene i Kyotango, i håp om å finne hemmeligheten bak innbyggernes høye alder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere