RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens mest fotograferte ting

Foto: flickr: Al lanni (Creative Common)
Sist oppdatert:
Listen er nå klar over de mest fotograferte tingene i verden.

(Fotópia): Forskere ved Cornell University i Storbritannia har brukt seks måneder på å tråle gjennom 35 millioner bilder tatt av 300.000 Flickr-brukere, skriver avisen Daily Mail. Målet har vært å avgjøre hva som er verdens aller mest fotograferte steder.

Eiffeltårnet og New York
Og det er Paris, London og New York som er de store vinnerne. Eiffeltårnet er ifølge undersøkelsen verdens mest fotograferte landemerke, mens de neste tre plassene er okkupert av velkjente London-landemerker. Trafalgar Square kom på en andreplass, Tate Modern på tredje, og Big Ben på fjerde. Notre Dame i Paris kom på femte, mens London Eye er på sjette, og Empire State Building i New York er på sjuende.

New York er imidlertid den mest fotograferte byen, med London på en andreplass og San Fransisco på en tredje. Paris er på fjerde plass, Los Angeles på femte, Chicago på sjette, Washington på sjuende og Seattle på åttende. På de to siste plassene er de europeiske hovedstedene Roma og Amsterdam.

Reisehåndbok på nett
Undersøkelsen foregikk ved at en datamaskin lastet ned alle geotaggede bilder, tatt av Flickr-fotografer som var tilfeldig plukket ut. Landemerkenes popularitet ble valgt utifra hvor mange som hadde tatt bilder av dem, og ikke antallet bilder som var tatt av dem.

- Det gir den fengslende muligheten av en reisehåndbok på nett som kan automatisk identifisere de beste stedene å besøke på en ferie, som bestemt av den kollektive visdommen av verdens fotografer, sier en talsmann for universitetet til Daily Mail.

Noe av poenget med forskningen var å finne en ny og bedre måte å automatisk organisere, merke og arkivere store samlinger av digitale bilder. Dette vil ifølge universitetet bli stadig mer viktig ettersom mer digitale data skapes.

Denne saken er hentet fra fotonettstedet Fotopia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere