*Nettavisen* Nyheter.

Verdens minste hund er død

Foto: HO (REUTERS)

Scooter fikk plass i en kopp.

07.09.09 06:40

Verdens minste hund, malteseren Scooter, er død bare seks måneder gammel, skriver Daily Telegraph.

Den lille, lodne krabaten var bare 8 cm høy og 20 cm lang, og fikk ifølge eieren Cheryl McKnight plass i en helt vanlig tekopp.

Det er antatt at han var verdens minste hund, men han rakk aldri å få tittelen offisielt.

Veide 400 gram
Den seks måneder gamle hunden sluttet å vokse allerede før han var to måneder gammel, og veide aldri mer enn 400 gram - med klærne på.

Eieren Cheryl sydde nemlig en lilla sokk om til en liten hundegenser, for at det skulle bli lettere å se Scooter når han løp rundt i huset.

Brakk beinet
Men selv om Cheryl prøvde å være forsiktig med lille Scooter, var han uheldig og brakk beinet da han hoppet ut av hendene hennes tidligere denne uken.

Hun tok ham med seg til dyrlegen, hvor han fikk gips, men uheldige Scooter tålte ikke medisinene han fikk, og utviklet et dødelig magesår.

- Dyrlegene gjorde alt de kunne for ham. De var helt fantastiske, sier eieren ifølge Daily Telegraph.

Begravet i en skoeske
Da Cheryl skulle ta med seg sin avdøde kjæledegge hjem, fikk hun tilbud av veterinærene om en eske å begrave ham i. Men alle eskene var for store.

- Det var ingen esker som var små nok for Scooter, så jeg fant ut at jeg heller ville begrave ham i den skoesken han bodde i. Jeg la ham i boksen, og la noen blomster og et bilde av en engel oppi sammen med ham, han så vakker ut, sier McKnight.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.