RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens minste speilrefleks

Sist oppdatert:
Olympus lanserer nå det som trolig er verdens minste digitale speilreflekskamera.

Olympus har i dag lansert etterfølgeren til sitt E-400-kamera som har vært verdens minste speilreflekskamera. Navnet er ikke overraskende E-410.

Størrelsen har de ikke gjort noe med i den nye utgaven, men kameraet har fått en del andre spennende funksjoner.

Bruk skjermen som søker
Den mest spennende er kanskje at kameraet har fått mulighet til å bruke LCD-skjermen som søker, på samme måte som du kan på digitale kameraer. Det gjør det først og fremst mye enklere å ta bilder når du holder kameraet over hodet.

I motsetning til den vanlige søkeren som viser 95 prosent av bildetfeltet, så viser den digitale søkeren hele bildefeltet.

Skjermen som du kan benytte som søker er på 2,5 tommer, og har en oppløsning på 230.000 bildepunkter.

10 megapikser
For de som er glad i megapiksler, så har Olympus bestemt seg for å gå for ti megapiksler. Sony lanserte forrige uke kompaktkameraer med tolv megapiksler, men vi kan garantere at kvaliteten på disse ti megapikslene er langt bedre enn tolv megapiksler som presses ut av et kompaktkamera.

For å bekjempe det evige problemet med støy i bilder, har Olymus også ustyrt kameraet med en helt ny bildeprosessor, TruPic III.

ISO-verdiene kan justeres mellom 100 og 1600, noe som bør være mer enn nok for de fleste. De finnes ingen mulighet for falsk ISO 3200 med lavere oppløsning slik enkelte andre kameraer gir deg mulighet til.

Tviholder på xD-kort
Kameraet kan ta tre bilder i sekundet, og benytter CompactFlash-minnekort i tillegg til den utdøende xD-standarden som det snart bare er Olympus som har støtte for.

Selve kamerahuset veier 375 gram, og de fysiske målene er 129,5 x 91 x 53 millimeter.

Ikke billig
Prisen på den nye herligheten anslår Olympus til rundt 6.500 kroner uten objektiv - men sannsynligvis noe lavere i de billigste butikkene. Dette er noe dyrere enn Canon 400D som må kunne anses som kameraets største konkurrent.

Du kan få med et 14-42 mm objektiv for 500 kroner ekstra, men vær klar over at kameraet har en cropfaktor på 2. Det betyr at den effektive brennvidden på dette objektivet blir 28-84 mm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere