RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens nakne perler

Sist oppdatert:
Hvor er det best å kle av seg? Her er ti av de beste nudiststrendene i verden.

(SIDE2): For noen er nakenhet mer naturlig enn for andre. Nick Mayhew-Smith har skrevet en guidebok om verdens nudiststrender - «Bare Beaches». Her gir han tips om sine 10 favoritter.

Forfatteren kan fortelle, til avisen The Telegraph, at mye har skjedd på nudistfronten bare på noen få tiår. Spania åpnet sin første offentlige nudiststrand i 1979, men har nå en nudiststrand i nær tilknytting til samtlige badedestinasjoner langs hele kysten.

Før badet og solte nudistene seg, med en overhengende fare for både å bli arrestert og latterliggjort. Nå har nakenhet på strendene blitt like tilgjengelig og tilrettelagt som golf eller strandvolleyball.

Det store problemet nå, er at mange av nudiststrendene blitt invadert av folk som beholder badebuksa på. Dermed blir det ekstra vanskelig å finne frem til de beste strendene. Redningen kan da bli disse naturlige nudistperlene:

Vera Playa, Costa Almeria, Spania:

Hovedstranden for nudister i Spania. Denne lange sandstranden byr på en rekke aktiviteter for de uten klær. Veien til Vera Playa er godt merket om man tar kystveien nordover fra Garrucha.

Playa Es Pregons Gran, Mallorca:

En fantastisk liten bukt, med en perfekt halvmåneformet strand. Juvelen i kronen til standområdet Es Trenc, som inkluderer flere nudiststrender. Fra badebyen Colonia Sant Jordi er det bare å spasere nordover i 15 minutter.

Banana Beach, Skiathos, Hellas:

Banana Beach er en fellesnevner for tre sandfylte bukter på ferieøya Skiathos. Navnet spiller ikke på lettsynlige kjønnsorganer, men heller at de tre stendene både er gul og bøyd som en banan.

I høysesongen bruker nakenbadere for det meste den minste av strendene – likevel rangert som en av de beste nudiststrendene i Hellas.

Playa de Maspalomas, Gran Canaria:

Her er det mange mål som er dekket med sand, og som igjen danner en vakker stand mellom Maspalomas og det populære feriestedet Playa del Ingles. Her er det bare å sprade naken rundt på en standlinje som strekker seg 3 kilometer.

Leucate Plage, Frankrike:

En klassisk nudiststrand, men gylden sand, krystallklart vann og horder av lykklige og nakne ferieturister. Vannet er rolig og standlinjen skrår bare svakt ned i sjøen, noe som igjen gjør denne nudistperlen populær blant familier.

Her er det tre feriesteder som er knyttet sammen til samme strand, men området er åpent for alle.

Euronat, Frankrike:

Den sørvestlige delen av den franske kysten er nesten bare en eneste lang nudiststrand. Her er det feriestedet Euronat som skiller seg ut for naken glede, med sin rene og gyllne sand. I tillegg er man sikker ute i vannet siden de her har badevakter som patruljerer området. Denne stranden ligger 3 kilometer nord for Montalivet-les-Bains.

Haulover Beach, Florida, USA:

Et behagelig klima for nakne mennesker og en livlig by som Miami gjør at denne standen er en av verdens mest populære. Her er det heller ingen grunn til å engste seg over klærne som har falt eller svømmeferdigheter – Haulover Beach har både livreddere og strandpoliti til å passe på verdiene.

Valalta, Kroatia:

Her er det både sandstrender og klipper langs en tre kilometer kystlinje. Dette gir igjen mange muligheter til å finne ensomme avlukker til de litt mer sjenerte nudistene.

I 2004 ble standens campingplass stemt frem som landets beste.

Plakias, Kreta, Hellas:

Her er omgivelsene like fine som selve standen. Klipper og fjell omkranser denne store sandstranden sør på den populære ferieøya. I tillegg til bading er naken fridykking et godt alternativ til å ligge naken på stranda. På denne familievennlige stranden ligger området for nudistene helt til venstre når du kommer ned mot sjøen.

Orient Bay, St Martin i det Karibiske Hav:

En tropisk nytelse med hvite strand og et dyreliv i sjøen som skulle gjøre det overflødig å titte på andre nakne kropper. I enden av bukta ligger området for nudistene, det mest populære området for de som besøker feriestedet Club Orient.

Flere spennende reisemål finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere