RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens råeste datamaskin

Sist oppdatert:
Dette er datamaskinen for deg som vil ha det beste. Enkelt og greit.

LONDON (Nettavisen): Det begynner å bli et par måneder siden Nettavisen i aller dypeste hemmelighet fikk en sniktitt på det nye spillmonsteret XPS 730 fra Dell i London.

Ekstremt dyr
Nå er vidunderet avduket, så du kan sikle etter maskinen du nesten helt sikkert ikke har råd til å kjøpe.

For den nye monstermaskinen begynner på 31.490 kroner i Norge – og da får du ikke en gang maksimalt med minne, og heller ingen skjerm. Du havner fort på nesten 40.000 kroner hvis du skal konfigurere maskinen på en optimal måte – og da har du enda ikke valgt den skjermen du vil ha.

Så hvorfor i himmelens navn koster denne maskinen slike avsindige summer?

Det aller råeste
Hvis du ser bort i fra et design på maskinen som ikke ligner på noe du har sett på noen datamaskin du har kjøpt på Elkjøp, så er det innholdet som setter denne maskinen i en helt egen klasse.

Maskinen er utstyrt med en av de to dyreste og mest ekstreme prosessorene fra Intel med fire kjerner. I tillegg leveres den med to skjermkort som begge har to kjerner. Det betyr altså fire prosessorkjerner og fire grafikkortkjerner.

I tillegg benytter maskinen seg av det aller nyeste på hovedkortfronten, og svært dyre høykvalitets minnebrikker fra Corsair.

Helt spesiell kjøleløsning
Legger du på enda noen tusenlapper får du også med den ekstreme kjøleløsningen H2C som gir deg fabrikksmontert vannkjøling på alle vesentlige komponenter, noe som gir gode overklokkingsmuligheter og meget lavt støynivå. Det er en kombinasjon som er heller uvanlig. Denne H2C pakken er i skrivende øyeblikk enda ikke tilgjengelig i den norske nettbutikken, men vil nok snart dukke opp.

I tillegg så får XPS-kunder en egen supportlinje direkte til eksperter som gir råd i forbindelse med populære spill.

For å holde all denne maskinvaren med strøm, så er maskinen utstyrt med en strømforsyning på hele 1000 watt. Det tilsvarer en god varmeovn.

Crysis kjører prikkfritt
Dell hevder at maskinen skal kunne spille Crysis i en oppløsning på 1920x1200 helt flytende, og vi har fått bevist at det å spille Assasins Creed er en drøm på stor skjerm.

Denne maskinen er sannsynligvis den aller råeste du kan få kjøpt over disk i Norge. Så spørs det om det er noen som er gale nok til å legge så store summer på bordet for å få det aller, aller beste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere