RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens rareste dingser

Sist oppdatert:
Her er verdens 20 rareste og kanskje mest ubrukelige dingser.

Verden er full av smarte, dumme, tidsbesparende, tidkrevende, ubrukelige og håpløse dingser. Hver dag dukker det opp nye mer eller mindre nyttige innretninger fra alle verdens hjørner.

Nettstedet TechEBlog har samlet sammen en oversikt over det de mener er 20 av verdens rareste dingser og tilbehør akkurat nå.

Snakkende lepper
Alle lepper snakker, men disse leppene er allikevel noe helt for seg selv. Leppene er nemlig en høyttaler, og leppene beveger seg synkront med mobiltelefonen din eller samtaler du har for eksempel på Skype. Leppene kommer i flere forskjellige farger, og kan kobles til telefonen din via USB. Heldigvis kan du skru leppene av og på – det er nemlig begrenset hvor spennende det er å følge med på høyttaler leppene gjennom en tretimers samtale.

Papphøyttaler
Vil du heller ha noe mer miljøvennlig og enkelt kan disse papphøyttalerne være noe for deg. MUJI har laget helt enkle høyttalere bestående av papp og noen få elektriske komponenter. Høyttalerne kommer som byggesett, så i tillegg til spesielle høyttalere får du et byggesett med på kjøpet. Pappen har en pris på drøye 250 kroner.

Snakkende klokker
Skal du til Japan? Da kan du kanskje starte turen med å få grep om språket. Disse klokkene viser ikke bare tiden, men lærer deg noen nyttige fraser på japansk i samme slengen. Du trykker enkelt og greit på en knapp, og aktiverer en høyttaler som forteller deg hva klokka er – på japansk. Klokka er retro og kommer i en rekke forskjellige farger. Prisen er langt mindre enn et hvilket som helst japanskkurs med sine 120 kroner.

Juksepennen
Er du ikke helt klar for vårens eksamenskjør? Kanskje du trenger litt ekstra hjelp i form av en huskelapp? Da er denne pennen akkurat det du trenger. Den er nemlig det perfekte jukseredskapet, ettersom du har et uttrekkbart ark du kan skrive huskelapper, prøvesvar og formler på når du trenger det. Bruker du blyant kan du viske ut og gjenbruke pennen opp til flere ganger.

Nudelkomfyr
Nerder liker nudler, og hva er da bedre enn å ha en egen nudelkomfyr? I stedet for å måtte gå ut på kjøkkenet for å gjøre klart dagens dose nudler kan du rett og slett sette din favorittnudelsuppe på den vesle mini-komfyren, skru på varmen og gjøre deg klar for en kulinarisk opplevelse av de sjeldne. Eller kanskje ikke...

Bensinblender
Har du slukt unna nudlene og er klar for noen drinker med venner og bekjente er denne blenderen et absolutt må-ha. En blender i seg selv er ganske kult, og når den i tillegg går på bensin er suksessen et faktum. Daiquiri Whacker kommer med en uknuselig blenderbolle og en egen flaske for bensinen. Helt gratis er den ikke, men for rundt 1700 kroner blir du festens helt med denne superdingsen.

Minipult
Bildilla kan gjøre seg utslagsgivende på mange måter. En av måtene ser vi i denne Mini-pulten. Navnet har den ikke fått fordi den er så bitteliten, men fordi hele pulten ser ut som en liten Mini Morris hvor taket er kappet av. Den venstre døra er fjernet og det er litt færre hester under panseret enn på en vaskeekte Mini, men at den er midt i blinken for bilentusiaster er det ingen tvil om. Prisen? Den tør vi ikke tenke på, men at du må ut med minst 25.000 er det liten tvil om.

Treklokka
Har du for vane å slenge rundt deg treklosser og plankebiter? Da må du passe deg litt ekstra neste gang du tar storrengjøringen hjemme. Denne klokka ser nemlig ut som en hvilken som helst liten trebit når den er skrudd av. Så fort den blir skrudd på, derimot lyser tidspunktet mot deg. Du kan selvsagt stille tiden på baksiden av klokken. Prislappen er på rundt 2500 kroner.

Skjermlykt eller lykteskjerm?
Det er etter hvert blitt vanlig å se DVD-er i bilen, men fremdeles er det ikke spesielt vanlig å se på film i lyktene på bilen. Med denne skjermlykta er det ikke noe problem. Blir du sittende fast i trafikken, eller har du låst nøklene ut av bilen er det bare å sette på en film og sette seg ned og følge med. Kanskje en litt pussig hobby å hoppe ut av bilen i rushtrafikken for å få med deg en episode av Hotell Cæsar, men nå har du i alle fall muligheten.

Rotteres i klokka
Går tiden for sakte på jobb, og er du lei av å sitte og nistirre på visere som knapt flytter seg? Da er det på tide å skaffe seg en klokke med innebygd kjælerotte. I stedet for visere og kjedelig tikking har du en rotte som løper rundt i et mosjonshjul til krampa tar både rotta og deg selv. Det eneste som kunne gjort denne dingsen bedre er hvis rotta hadde vært i live.

Radiorister
Det ligger kanskje i navnet hva denne merkelige dingsen gjør. En skikkelig to-i-en-dings som både rister brødskivene dine og oppdaterer deg på nyheter samtidig. Brødristeren har nemlig innebygd FM-radio slik at du kan høre på musikk, nyheter eller bare ha litt lyd til morgenstellet. Som ekstra bonus har brødristeren sensorer som beregner ristetiden per skive.

Spisepinner med saus
Hvorfor ha separate spisepinner og boller med soyasaus når du kan kombinere? Disse spisepinnene tar hånd om problemet for deg. I stedet for å dyppe sushien din i soyasaus bare drypper du en dråpe eller fem fra spisepinnene du spiser med i stedet. Spisepinnene koster ikke stort, men du bør sørge for å kjøpe mange eller spise forsiktig, de skal visst gå raskt i stykker.

Gi hodet et bad
De fleste setter pris på et bad fra tid til annet, men hodet får sjelden kose seg for lenge i badevannet. Det har noen japanere bestemt seg for å gjøre noe med, og derfor laget et hodebad. Hodebadet består av en hette du kan sette på hodet og fylle med vann. Ifølge selskapet skal du ha vannet i hetten en stund, slik at vannet får trukket seg inn i porene i hodebunnen. Hvem vet – kanskje det faktisk er på grensen til nyttig?

Dusjbelte
Hvis det er kroppen og ikke hodet som har behov for et bad, eller en vask er dusjbeltet veien å gå. Det ser ut som et helt vanlig belte, men kan på en-to-tre gjøres om til en dusjslange hvis du trenger å få fiffet deg opp på vei fra kontoret til en viktig date eller en middag med gode kolleger. Beltet er designet av Carl Hagerling og kan festes til vasken når du trenger å spyle over kroppen.

Hoppende kamera
Sprettball? Kamera? Ja takk, begge deler! Sprettballkameraet tar bilder med 3 megapikslers oppløsning når den spretter rundt omkring der du vil ta bilder. Du kan til og med ta ganske mange bilder med den, ettersom den har 1 gigabyte innebygd minne. Den støtter også timer og blits og kan brukes som webkamera. Artig liten sprett, dette.

Rubiks kube for blinde
Rubiks kube har eksistert siden 70-tallet, men nå har den fått en helt ny mulighet og brukergruppe. Nå kan du nemlig løse Rubiks kube uten å se på de forskjellige delene. I stedet for forskjellige farger, er kuben laget i forskjellige materialer, slik at du kan kjenne deg frem til riktig løsning. Dette er med andre ord en rubikkube også blinde skal kunne løse uten problem.

RSSrull
Eller var det dorull? Det er faktisk nok en gang en merkelig kombinasjon av en RRSskriver og dopapir. Yi Tien Electronics står bak den pussige lille skriveren som printer ut de siste RSS-overskriftene direkte på dopapiret på toalettet ditt. Men det stopper ikke der. Det er ikke tilfeldig hvilke nyheter du får levert. Leseren veier deg nemlig når du setter deg ned på toalettsetet, og skreddersyr nyhetsoverskrifter som passer folk i din vektklasse. Redd for å bli satt i bås? Velg et annet toalett.

Sikkerhetstrusa
Sikkerhet er alt, og hvor ellers bør du oppbevare store mengder kontanter enn i trusa? Vel det er i alle fall tipset fra ”Brief Safe” som er en truse med en hemmelig lomme i front. Her kan du gjemme bort alt fra penger til nøkler eller andre viktige hemmeligheter. Hvem vil vel finne på å lete i skittentøykurven når de er ute etter den store skatten?

Kniver i hodet?
Æresord, kors på halsen og ti kniver i hjertet! Eller hvorfor ikke bare bruke hodet, så slipper du langt billigere unna. Dette er en litt annerledes knivblokk enn vi har sett på de fleste norske kjøkkenbenker. Knivblokka er formet som et menneskehode med plass til en hel rekke større og mindre kniver.

Hudbag
Den trolig ekleste dingsen i denne omgang er laptopvesken i syntetisk menneskehud. Er du ute etter å stikke deg skikkelig ut, og har du for mye penger mellom hendene kan du ta en ekstra titt på denne ufyselige hudbagen. Bagen skal angivelig være støtsikker og ha godt med foring, en sidelomme med plass til ekstrautstyr og romme en 12 eller 14 tommers laptop. Prisen begynner på rundt 3600 kroner.

Les mer om de ubrukelige og rare dingsene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere