RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens raskeste harddisk

En ny harddisk er nå kommet som både er superrask – og usedvanlig dyr.

Harddiskteknologien har ikke utviklet seg så alt for mye de siste årene, men introduksjonen av såkalte Solid State Disk-baserte (SSD) harddisker er i ferd med å revolusjonere harddiskindustrien.

Bedre på alle måter
SSD fjerner de tradisjonelle metallplatene i harddiskene, og benytter i stedet flashminne til å lagre data. Fordelen med dette er først og fremst bedre ytelse og ingen støy.

  • Les vår mer inngående gjennomgang av hva SSD er her.

Under CES i Las Vegas i januar begynte vi for første gang å se SSD-baserte produkter dukke opp, og det var mye oppstyr rundt løsningene med en kapasitet på 64 gigabyte.

Fantastisk kapasitet
Nå har derimot Adtron lagt konkurrentene langt bak seg ved å lansere en SSD-løsning med en kapasitet på hele 160 gigabyte. Den fysiske størrelsen er bare 2,5 tommer – den typen harddisk som benyttes i bærbare datamaskiner.

Med denne kapasiteten er SSD i ferd med å få nesten like god kapasitet som vanlige harddisker i dette segmentet.

Veldig rask
Ifølge Adtron skal ikke dette bare være verdens største SSD-løsning, men det skal også være den raskeste. Nye I25FB (P-ATA) og A25FB (S-ATA) skal ha en gjennomsnittlig lese- og skrivehastighet på hele 70 megabyte per sekund.

Selv om leveringen av de nye diskene allerede har begynt, så sier ikke selskapet noe konkret om prisen utover at det er økonomisk.

Svindyr
Ifølge Engadget kan det dog være en overdrivelse av de sjeldne. Engadget mener å vite at prisen på denne harddisken vil ligge på mellom 80 og 115 dollar – per gigabyte. Det vil si at prisen vil være på minimum 12.800 dollar, over 80.000 kroner – uten avgifter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere