*Nettavisen* Nyheter.

Verdens rikeste selger arven

Verdens rikeste jente, Athina Onassis, kvitter seg med deler av morens store juvelsamling.

10.06.08 14:11

(SIDE2): Athina Onassis er datter av den avdøde rederarvingen Christina Onassis.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ulykkelig forhistorie
Christina var en av 80-tallets mest omskrevne europeiske kjendiser. Hun ble kalt den mest ulykkelige rikeste kvinnen i Europa og hennes privatliv var stadig i spaltene.

Christina Onassis far, den kjente shippingmagnaten Aristotle Onassis, hadde flere affærer, skilte seg fra Christinas mor og giftet seg med Jacqueline Kennedy.

Det iskalde forholdet mellom Christina og John F. Kennedys enke var velkjent. Selv fant hun aldri roen og giftet seg fire ganger. Det var det siste ekteskapet med Thierry Roussel som ga henne datteren Athina.

Men hun døde da datteren kun var tre og et halvt år gammel. Lille Athina ble kalt verdens rikeste pike og det er antatt at formuen hennes er på en milliard pund.

Det er ikke penger som driver Athina til nå å selge 40 svært kostbare smykker etter moren. Ifølge The Daily Mail skal ønsket være rett og slett å kvitte seg med gjenstander hun ikke verken liker eller vil gå med.

Smykkene skal være verdt over 80 millioner kroner.

Auksjonen skal avholdes i morgen, onsdag.

Brøt med far
Athina Onassis er i dag 23 år gammel. Hun har vært gift med den 12 år eldre brasilianske konkurranserytteren Alvara de Miranda Neto i tre år og holder seg stort sett helt ute av rampelyset. Hun er selv en habil konkurranserytter.

Da hun giftet seg, kom ikke hennes far i bryllupet. I etterkant har hun kun brukt morsnavnet Onassis.

I testamentet etter moren sto det at Athina skulle få tilgang til bestefar Onassis' stiftelse da hun var 21 år. Imidlertid gikk forvalterne mot dette da stiftelsen omhandler gresk kultur og Athina har erklært seg uinteressert i «alt som er gresk».

Hun har imidlertid full råderett over den personlige arven etter moren som hun fikk tilgang til da hun var 18 år gammel.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

195

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.