*Nettavisen* Nyheter.

Verdens søteste babybeltedyr?

Foto: (Bulls Press)

Ja, det synes vi.

(SIDE2): I Side2s uoffisielle serie om søte små dyr fra alle verdens hjørner kom vi i dag over dette lille beltedyret som smeltet oss helt.

Denne lille skapningen er det siste tilskuddet til beltedyrbestanden i Busch Gardens dyrepark i Tampa, Florida.

Liten golfball
Da den lille tassen kom til verden var han ikke større en enn liten golfball. Akkurat dette beltedyret er av arten trebåndsbeltedyr (Tolypeutes tricinctus) fordi det har tre «belter» rundt kroppen. Denne typen beltedyr blir heller ikke så stor som voksne, men kan bli opptil 30 centimeter i diameter når de ruller seg sammen. Denne typen er også den eneste innenfor arten, hvor nibåndsbeltedyr og seksbåndsbeltedyr er blant slektningene, som kan rulle seg sammen til en ball. Teknikken brukes for å gjemme seg for rovdyr og farer.

Foreldrene til den lille babyen som ble født i sommer heter Zowie og Ollie, men hva den unge sjarmøren er døpt vites ikke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

120 dager
Zowie gikk gravid i fire måneder - det er vanlig svangerskapstid for beltedyrene. Ungen kommer til å få melk i om lag tre måneder før den anses som fullvokst.

Babybeltedyr blir født blinde, men lærer seg raskt å gå og å gjemme seg inne i skallet sitt. Arten er en del av gruppen kalt gomlere, som også inkluderer maurslukere og dovendyr.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.