*Nettavisen* Nyheter.

Verdens største pirattjeneste

Nå kan du laste ned musikk helt gratis på internett uten begrensninger. Men det er ikke lovlig.

Allofmp3 har vært mye i søkelyset den siste tiden. Etter at VISA og MasterCart begynte å blokkere overføringer til selskapet, opprettet de i stedet en gratis, reklamefinansiert modell.

Last ned begrenset musikk
Fremfor å streame musikken direkte fra nettet, slik du kan gjøre fra MSN Music, ligner tjenesten mer på det du i USA kan få med Napster der du abonnerer på musikk. DRM-beskyttelsen i filene sørger for at musikken blir ubrukelig når du slutter å betale.

Musikken du laster ned fra Allofmp3 har en DRM-beskyttelse slik at du ikke skal kunne brenne den ut på CD-er. Du kan heller ikke bruke andre mediaspillere enn selskapets egen spiller, eller legge musikken over på en mp3-spiller.

Sperre ble raskt knekt
Som alltid var det bare et tidsspørsmål før sperren ble brutt. Nå har flere forskjellige løsninger dukket opp på nettet som fjerner beskyttelsesmekanismene på filene.

Først meldte DownloadSquad om et program som fungerte, men som de ikke stolte på i forhold til spionvare. Programmet hadde også sine store svakheter i forhold til navngivningen på filene etter at beskyttelsen var fjernet.

Litt senere ble en ny variant postet i forbindelse med en post på Digg. Denne er basert på åpen kildekode. På den måten så fjernes all frykt for spionvare, og de som ønsker kan laste ned så mye musikk de vil helt gratis på den svært omfattende nettbutikken til Allofmp3.

Ulovlig
Mens den gamle tjenesten fra Allofmp3 har vært lovlig i Norge så lenge den har vært lovlig i Russland, er det liten tvil om at å laste ned gratismusikken, for så å fjerne beskyttelsen, er høyst ulovlig.

I dag ble det kjent at nettleverandører i Danmark må blokkere for tilgangen til det russiske nettstedet. Med utviklingen vi ser med gratis musikk fra nettstedet er det ingen grunn til å tro at dette er det siste vi har hørt fra rettslig hold rundt selskapet.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.