RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største bank innfrir

Sist oppdatert:
Citigroup leverte bedre enn det analytikerne forventet etter rekordresultater innen privatmarkedet. Les mer
Verdens største bank, amerikanske Citigroup, kunne fremlegge tall torsdag som var bedre enn analytikerne hadde forventet. Selskapet fikk et nettoresultat på formidable 5,32 milliarder dollar, 1,02 dollar aksjen, for fjerdekvartal.

Dette er en god vekst fra samme periode i fjor, da selskapet fikk et resultat på 4,76 milliarder dollar, eller 91 cent aksjen. Det var ventet et resultat på 5,31 milliarder dollar, skriver Bloomberg News.

Det var privatbankdelen til Citigroup som opplevde den største veksten. I Norge er disse mest kjent som tilbyder av usikrede forbrukslån, og det er de stor på i USA også. Flere amerikanere i arbeid og oppgang i aksjemarkedet hjalp til på veksten.

Omsetningen til banken steg med 9 prosent i fjerdekvartal til 21,9 milliarder dollar. Dessuten ble det klart at Citigroup vil gi ut 44 cent per aksje i utbytte, en økning på 10 prosent.

Selskapet offentliggjorde at de ville satse på vekst gjennom å investere i eksisterende virksomhet heller enn å vokse via oppkjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere