RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største harddisk

Sist oppdatert:
Dette er produktet for deg som virkelig trenger mye lagringsplass.

Lagringskapasiteten sniker seg sakte, men sikker fremover. Skal du ha mest lagringsplass for pengene i dag er det harddisker på 500 gigabyte du bør satse på, selv om det er mulig å kjøpe harddisker helt opp til 1000 gigabyte – én terabyte.

Det er derimot mulig å kjøpe eksterne harddisker som er mye større. En rekke produsenter, inkludert Western Digital og LaCie har flere eksterne harddiskløsninger der de har puttet to eller flere harddisker inn i ett eksternt kabinett. For eksempel hadde LaCie lenge en løsning på én terabyte på den tiden vi bare hadde harddisker på opp til 250 gigabyte.

Kan lagre 5.000.000.000.000 tegn
Men nå setter LaCie en helt ny standard. De har lansert en ekstern harddiskløsning med ikke mindre enn fem harddisker på én terabyte hver. Det gir en total lagringskapasitet på 5000 gigabyte. Eller for å si det på en annen måte: Nok plass til å lagre rundt 1.100 DVD-plater.

Lagringsløsningen har fått navnet Biggest S2S, og benytter seg av en RAID-løsning for å koble sammen harddiskene. Som standard benyttes RAID0, men den kan også konfigureres for RAID1, RAID 0+1 og JBOD. Forstår du ikke noe av disse forkortelsene så kan du bare tenke at det er forskjellige tekniske løsninger å utnytte flere harddisker sammen på.

Løsningen blir koblet til datamaskinen ved en eSATA-kabel.

Ikke billig
Skal du kjøpe et slikt kabinett må du dog regne med å betale godt for deg. LaCie krever minst 3.699 dollar – men da får du et kort du kan putte pc-en din slik at du kan koble på monsteret.

Harddisken er først og fremst ment for lagring av enorme mengder ukomprimert HD-video.

- LaCie Biggest S2S 5TB er sannsynligvis den mest kostnadseffektive løsningen for HD/SD-redigering, forteller Olivier Mirloup i LaCie i en pressemelding.

Kan utvides med tre ekstra enheter
Men det stopper ikke der. Opp til fire Biggest S2S-kabinetter kan kobles sammen for en kombinert lagringskapasitet på 20 terabyte. Det bør holde til en og annen mp3-fil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere