RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største rømmer Tyskland

Sist oppdatert:
Wal-Mart, som er verdens største detaljhandelskjede, selger seg helt ut av det tyske markedet. Det koster milliarder.
Wal-Mart er verdens største detaljhandelskjede. De har vært en suksess i det amerikanske markedet, men den europeiske ekspansjonen har ikke vært like innbringende.

Bloomberg News melder fredag at det amerikanske selskapet selger seg ut av det tyske markedet. Selskapet har solgt sine 85 tyske butikker til den tyske storkjeden Metro.

Dette skjer to måneder etter at kjeden annonserte at de trekker seg ut av Sør-Korea.

Det er ikke kjent hva Wal-Mart får for sine butikker, men de vil ta et regnskapsmessig tap på 1 milliard dollar før skatt i andre kvartal 2007. Ifølge Bloomberg News genererte den tyske enheten et salg på 2 milliarder euro, eller 2,5 milliarder dollar i fjor.

Men lønnsomheten har ikke vært tilstede, og Wal-Mart har slitt med å tjene penger i det tyske markedet der svakt konsum og knallhard konkurranse har vært gjennomgangstonen. Wal-Mart har allerede stengt ned tre forretninger etter at de i 1989 gikk inn i markedet gjennom oppkjøpet av kjeden Wertkauf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere