RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største Simpsons-fan?

Foto: Fox/Splash News (Fox/Splash News)
Sist oppdatert:
Brit Glynne Williams er den stolte eier av over 30 000 ting fra serien.

(SIDE2): Få TV-serier er mer kjente enn The Simpsons, som siden tidlig 90-tallet har opparbeidet seg en enorm fanskare verden over.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Ti nye ting hver uke
Men enkelte fans overgår de fleste når det kommer til å støtte favorittserien.

I forbindelse med 20-årsjubileet for den animerte familien har regissør Morgan Spurlock, for øvrig kjent fra dokumentaren «Super Size Me», besøkt noen av de mest ekstreme.

Blant annet får du møte Brit Glynne Williams, som har mer enn 30 000 ting fra serien. 42-åringen har faktisk verdensrekord, og er den stolte eier av «verdens største samling av Simpsons-memorabilia».

Samlingen, som kona hans i dag omtaler som «monsteret», har fått plass på loftet av huset hans i Bristol i England – der den tar stadig større plass. Williams bruker tre timer daglig foran datamaskinen, der han bestiller om lag 10 nye ting hver uke fra eBay.

Har brukt 1 million
Han påstår også at det eneste han ønsker seg av gaver er samlefigurer han selv har funnet på auksjonssiden.

«Simpsonanien» startet uskyldig med en plakat, etterfulgt av et par plastfigurer. Tolv år senere har Williams brukt over en million kroner på samlingen, og bestiller for omtrent 1300 kroner i måneden.

Blant gjenstandene finnes alt fra plastfigurer til parfyme, matbokser, Simpson-mat til et fotballspill. Williams har selvfølgelig også sett hver eneste episode som noensinne er laget.

Han ønsker selv at den gigantiske samlingen skal kunne vises fram på et museum, ettersom kun nære venner og familie hittil er de heldige få som har fått tittet.

I programmet om fansen får man også møte andre nokså hardcore tilhengere, som blant annet beviser sin trofasthet med tatoveringer og samlemani.

2733

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere