RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens største TV

Foto: Magnus Blaker/Nettavisen
Sist oppdatert:
Synes du din nye 42-tommer er stor? Verdens største er nå 150 tommer!

LAS VEGAS (Nettavisen): På CES for to år siden lanserte Panasonic det som da var verdens største flatskjerm på 103 tommer. Den var én tomme større enn Samsungs rekordhaver.

I fjor dro Sharp det et ekstra langt hakk ved å lansere en LCD-skjerm på hele 108 tommer. Vi var nærmest i sjokktilstand når vi sto ved siden av denne giganten som strålet ut mer varme enn det som strengt tatt var behagelig.

Ekstrem økning
Vi hadde ikke de helt store forhåpningene om at noen ville sette noen merkbar ny rekord i år. Men det var før Panasonic bestemte seg for å avduke sin nye plasmagigant på utrolige 150 tommer.

For sammenligningens skyld tilsvarer det den samme skjermflaten av rundt 16 stykker av en normal 37' flatskjerm!

(Artikkelen fortsetter nedenfor)

Mer enn HD
Denne gigantiske overflaten krever naturlig nok sitt, og Panasonic har derfor utstyrt skjermen med det de kaller Advanced High Definition, noe som i praksis betyr fire ganger så høy oppløsning som Full HD 1080p, eller 4k som det også kalles.

I utgangspunktet er skjermen et rent «show-off»-produkt. Du kan ikke regne med at skjermen vil dukke opp i butikken med det aller første, og selskapet vil ikke engang begynne å gjette på prisen. Men det er egentlig like greit, for det er ikke mange som har en stor nok stue til å få plass til giganten uansett.

Smør deg med tålmodighet
Om du begynner å spare hardt kan du kanskje sette deg på en liste og se om du kan få tak i skjermen når den kanskje dukker opp i løpet av 2009. Vi tipper at millionene fort vil fly hvis du skal slå til om et par års tid - og det er før du har begynt å tenke på strømregningen.

PS. Det kan også kanskje være greit å nevne at det per dags dato ikke produseres noe som helst innhold i 4k-oppløsning. Når vi sto et par meter unna skjermen kunne vi se at selv en ekte HD-kilde var litt i tynneste laget for å mate de rundt åtte millionene bildepunktene som skulle lyse opp.

... men har vi lyst på en slik TV? Å ja!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere