*Nettavisen* Nyheter.

Verdens styggeste hund er død

Showbizhunden Gus (9) døde mandag.

11.11.08 12:27

(SIDE2:) Gus, som var en kinesisk hårløs hund, ble påmeldt den store konkurransen World's Ugliest Dog i California i år.

Gus hadde ett øye og tre bein, og i tillegg hadde han hudkreft noe som gjorde huden hans flekkete. Det sikret ham imidlertid topplassen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

11 hunder kom til finalen som hvert år finner sted i Petaluma. Konkurransen ble laget som en slags satire over andre mer «perfekte» hundeshow, og fordi hundeierne mente at deres hunder var like søte. Konkurransen har fått mye medieoppmerksomhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

verdens styggeste Foto: (Splash/All Over)

Siden Gus hadde hudkreft, så ble imidlertid hans dager i rampelyset få. Eieren brukte gevinsten til å gi ham kreftbehandling. Men mandag måtte den ni år gamle hunden gi tapt for kreften.

Gus var imidlertid en liten tøffing. Han ble reddet ut fra vanskjøtsel og plassert hos en familie som ble glad i ham da han var valp. Det ene øyet mistet han da han havnet i slåsskamp med en katt.

Gus' eier Jeanette Teed sier til Splash News at det var lite å gjøre da hunden begynte å få pusteproblemer. Mandag ble han derfor avlivet for ikke å måtte lide mer.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.