*Nettavisen* Nyheter.

Verdens styggeste mobil?

Fantastisk funksjonalitet og vakkert design henger ikke alltid sammen. Vi har funnet et svært godt eksempel.

27.10.05 13:19

Se flere bilder i bunnen av artikkelen.

Vi har fått inn et produkt som på papiret er svært genialt: En kombinert mobiltelefon og trådløs wi-fi ip-telefon. Dette er altså en telefon som kombinerer dagens GSM-mobilnett, og kobler seg opp til tilgjengelige trådløse nett der det er mulig.

Telefonen er også utstyrt med blant annet Bluetooth.

Sparer penger
På den måten kan du hvor enn du går alltid dra nytte av trådløse nettverk til å ringe billig med ip-telefoni. Samtidig er du alltid på nett med vanlig mobilnett.

Så langt, alt vel. Men av og til skulle en ønske at designere hadde fått jobbe sammen med ingeniører. Telefonen virker som en gjenlevning fra tidlig 90-tall, og har et display som er mindre enn et RS-MMC-minnekort, og betydelig mindre enn et Memory Stick Duo-kort. Til gjengjeld er det et fargedisplay.

Produsent ukjent
Siden vi ikke har fått noen dokumentasjon på telefonen når den ble levert, og ingenting står merket på selve telefonen, er vi faktisk ikke sikre på hvem som er produsenten. Med et slik design forstår vi at det kan være litt flaut å innrømme...

En leser har sendt oss informasjon som kan tyde på at franske Paesys kan være produsent.

Vi kommer tilbake med en test av funksjonaliteten på telefonen når alt er på plass, noe som garantert vil være en bedre opplevelse enn designet.

Les flere IT-nyheter på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.