RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens styggeste yacht?

Sist oppdatert:
Penger og smak går ikke alltid hånd i hånd.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den økonomiske oppturen som verden har sett de siste årene har ført til en stor økning i antallet superrike.

NA24 - din næringslivsavis

Disse igjen har bidratt til en markant økning i salget av svindyre yachter og produksjonen av noen av historiens største båter. Men har etterspørselsveksten også ført til at noen av de styggeste yachtene også har sett dagens lys?

Et eksempel er WallyPower som man egentlig kan lure på om er en båt. Det 36 meter lange monsteret har et utseende som gjør at man ikke ville bli helt overrasket om den hadde dukket under havoverflaten som en ubåt eller om det viste seg å være en torpedo. Eller foldet ut vingene, satt opp farten og flydd av sted.

Les mer og se video her: Er dette en båt?

Et annet eksempel på en båt av det noe underlige slaget, og som noen kan stille seg spørsmål om er tidenes styggeste megayacht er en båt kalt Sigma. Ifølge Wall Street Journal er denne båten på fem etasjer for tiden under konstruksjon i Nobisburg, Tyskland. Men selv om farkosten er stor er det ikke synlige spor av de vanlige innretningene man finner på luksusfarkostene som boblebad, barer, basketballbaner og landingsplass for helikopter.

Båten skulle angivelig være ferdig i 2007, men på grunn av konstruksjonsforsinkelser er den ikke ferdig før senere i år. Et rykte skal være at det er Chelsea-eiere Roman Abramovitsj som har bestilt denne farkosten.

Se flere bilder av den her

«Skat»
En annen enorm båt som heller ikke er noen direkte skjønnhet er «Skat» som ved første øyekast ut som et krigsskip, men som er en av verdens største luksusbåter. Yachten «Skat» eies av ingen ringere enn mangemilliardæren Charles Simonyi, tidligere senior programmerer i Microsoft og en av drivkreftene bak regneprogrammet Excel.

Simonyi er sammen med den tidligere fengselsdømte berømtheten Martha Stewart. Den kokkelerende kjendisen har blant annet feiret nyttår med Charles Simonyi om bord i «Skat» på Malta.

Se flere bilder her: Microsoft-luksus i Oslo

Morsommere å bygge enn å seile
De rike guttene elsker tydeligvis å kunne feste langt unna hus og hjem, men hva er årsaken til at de trenger så enorme skip?

-De ser etter komforten som de har hjemme. Veldig langt fra hjemmet, sier Barbara Tierney, visepresident i YachtCouncil.org, ifølge Forbes.

Det er sjeldent at de store yachtene beholdes lenge av milliardærene. Ofte skiftes de ut med nye og enda større og flottere modeller. Tierney sier at mange milliardærer blir mer entusiastiske av å bygge skipene, enn av å bruke dem.

Under kan du se rikingenes festbåter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere