RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens tøffeste mann

Sist oppdatert:
Å kåre verdens tøffeste mann kan være en vanskelig jobb, spesielt siden det er vanskelig å kjenne hele verdens befolkning. Likevel er vi sikre på at vinneren er...

Ingen annen enn tegneseriefiguren «The Punisher.».. og før du fyrer avgårde en mail om at vi etter all sannsynlighet tar feil så vil vi gjerne påpeke at i følge mange av verdens filosofier og religioner innehar alle menneskeskapte kreasjoner sjel. Ergo mener vi at Frank Castle, eller Punisher, utvilsomt fortjener hederen.

Punisher, eller Frank Castle er en antihelt i tegneserieverdenen. Han fikk hele sin familie drept av mafiaen og overlevde så vidt selv. Han bestemmer seg for å bli The Punisher, og stort sett det han gjør er å drepe kriminelle.

For å komme med noen bevis tar vi fram sitater fra tegneserien:

- I had a .45, he had a submachine gun. My night went downhill from there

- See the light? Save me a bullet. Walk towards it

- Never look a man in the eye when you can shoot him in the back

- Jake: What the **** do you call 125 murders in 5 years? The Punisher: Work in progress.

- Castle: "He plans to free all the inmates and escape in the confusion. " Soap: "And you?" Castle: "I plan to kill all the inmates and escape in the confusion."

To filmer
Punisher-historien har blitt filmet to ganger. Første gang var i 1989 hvor Dolph Lundgren spilte hovedrollen. Filmen er nermest legendarisk i sin 80-tallsmåte å takle verden på. Regissør Mark Goldblatt har ikke regissert mange filmene, men har vært klipper på filmer som Pearl Harbor, Armageddon og Terminator 2. Om filmen er bra eller ikke kommer helt an på om du liker figuren.

Film to kom i fjor og er nå tilgjengelig på DVD. Den vil også få en oppfølger neste år. Filmen er regissørens første, men han har skrevet manus til filmer som Armageddon (hvor han faktisk jobbet sammen med regissøren av den første filmen), og Die Hard 3. John Travolta spiller også i filmen.

De beste tegnseriene
The Punisher: Born - historien om Frank Castle når han kommer tilbake fra Vietnamkrigen. En svært sterk historie.
Wolverine/Punisher: Revelation - Punisher sammen med nok en legende fra Marvel-universet
Punisher: Circle of Blood - den første miniserien i Punisher, og svært god.

Les mer om The Punisher her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere