RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DYREST I VERDEN: Nærheten til sjøen og ingen skatt gjør Monaco til verdens dyreste by å kjøpe et hjem i. For prisen av tre kvadratmeter i jetset-landet kan du få en liten leilighet i Oslo sentrum.
DYREST I VERDEN: Nærheten til sjøen og ingen skatt gjør Monaco til verdens dyreste by å kjøpe et hjem i. For prisen av tre kvadratmeter i jetset-landet kan du få en liten leilighet i Oslo sentrum. (Shutterstock)

Verdens ti dyreste gater

Sist oppdatert:
Disse adressene er ikke for bermen. Sjekk listen!

(LXUS.no) Selv om boligprisene har falt en del det siste året, har de langt fra falt nok til å sikre den gemene hop innpass til verdens dyreste adresser.

LES OGSÅ:
Her er det best å være mann
Verdens dyreste byer
Nå kan du bo som en superstjerne

Nok en gang har Wealth Bulletin undersøkt hvilke av verdens gater som er dyrest å bo i, og det er ikke de helt store forandringene på listen siden i fjor . Likevel har boligprisene i snitt falt med 12 prosent i verdens ti dyreste gater det siste året. Europeiske adresser har falt minst, mens amerikanske rikmannsadresser har lidd større verditap.

Løp og kjøp, tenker du? Vel - billig er det fremdeles ikke. Her er verdens dyreste gater å bo i (fjorårsplasseringer i parentes):

1. Avenue Princesse Grace, Monaco (1)

Selv om prisene har falt siden i fjor holder Avenue Princesse Gracestand på toppen av listen, og med en kvadratmeterpris på 780.000 kroner kan du jo selv regne ut hva en enkel treroms vil koste i verdens dyrete gate. Men dersom du har råd, får du både sentral beliggenhet, en av verdens flotteste utsikter og celebre naboer med på kjøpet. Gaten er oppkalt etter avdøde fyrst Rainiers skuespillerinne-kone Grace Kelly.

2, Chemin de Saint-Hospice, Cap Ferrat, Frankrike (ny)

Nykommeren på listen ligger bare en kort kjøretur fra Monaco og har en kvadratmeterpris på 650.000 kroner. Men i en gate med bare 15 hus - alle med vakker havutsikt - er det ikke bare bare å sikre seg en eiendom her, selv om du skulle være rikere enn Bill Gates. For tiden er det bare ett hus til salgs her, og lokale eiendomsmeglere sier til Wealth Bulletin at dette selges privat og at prisen er og blir en godt bevart hemmelighet.

3. Fifth Avenue, New York City, USA (3)

Tidligere har vi i LXUS avslørt at Fifth Avenue er verdens dyreste butikkadresse , men også privatboligene her er blant de dyreste i verden. For den som elsker kombinasjonen yrende storbyliv og overdådig luksus er leilighetene på Upper East Side de flotteste, og kanskje der det nettopp derfor Fifth Avenue har forsvart tredjeplassen fra i fjor. Prisene ligger på rundt 468.000 kroner per kvadratmeter.

FORNEMT STRØK: Kensington Palace Gardens er Londons flotteste adresse. Her ligger blant annet herskapshuset til stål-milliardæren Lakshmi Mittal, som er antatt å være verdens mest verdifulle bolig.

4. Kensington Palace Gardens, London, Storbritannia (4)

Om du elsker den britiske kongefamilien, er dette adressen for deg. Da blir dere nesten naboer, for gaten ligger kort vei fra Kensington Palace - en av familiens mange residenser. Men noen invitasjon til rojale teselskap er ikke inkludert i kvadratmeterprisen på 422.500 kroner.

To eiendommer er blitt solgt i Kensington Park Gardens det siste året, og ifølge eiendomsmeglerne Savills er det fortsatt stor etterspørsel etter eiendommer i Londons dyreste gate.

5. Avenue Montaigne, Paris, Frankrike (5)

Om du synes parisere er trivelige og at det bare er søtt med små hunder som tisser overalt, vil du trolig trives godt i Paris. Skal du bo som fiffen her, bør du satse på en leilighet i Avenue Montaigne med en kvadratmeterpris på 351.000 kroner. Da bor du ikke bare sentralt, men også innenfor det Gyldne Triangel med paradegaten Champs-Elysées i øst og snobbete Avenue George V i vest.

6. Via Suvretta, St. Moritz, Sveits (7)

Om du orker tanken på lang vinter og Silvio Berlusconi som nabo, er St. Moritz byen og Via Suvretta gaten for deg. 292.500 kroner per kvadratmeter er heller ikke noe å si på for styrtrike arvinger med påskeferie hele året. Husk at du trenger siste nytt innen skimote og heiskort også!

7. Via Romazzino, Porto Cervo, Sardinia (ny)

For første gang er Via Romazzino med på listen, og det er kanskje ikke så rart når eiendommene i Italias dyreste gate koster 273.000 kroner per kvadratmeter.

Mange av italias rikeste mennesker har feriehus i denne gaten, det samme gjelder russiske oljemilliardærer. Den russiske oligarken og Arsenal-eieren Alisher Usmanov liker gaten så godt at han skal ha kjøpt åtte hus i eller ved Via Romazzino.

8. Severn Road, Hong Kong (2)

Ingenting svinger mer enn det kinesiske boligmarkedet, og Severn Road faller fra en andreplass i fjor til en åttendeplass i år. Og det er ikke snakk om et lite prisfall heller - i fjor kostet en kvadratmeter hjem i Severn Road helt opp til 786.500 kroner, mens man i år kan gjøre et kupp med kvadratmeterpriser helt nede i 260.000 kroner.

Skal du være konge på haugen i Østen, er likevel det eksklusive Victoria Peak-distriktet stedet du bør bosette deg. Her ligger Severn Road med utsikt over havnen og byens skyskrapere.

9. Ostozhenka, Moskva (6)

Russiske milliardærer er ikke som andre milliardærer, og mange av dem har gjerne et hjem i hver verdensdel. Men hjemme i Moskva er det Ostozhenka som gjelder, og kvadratmeterprisen på 227.500 kroner er uansett bare lommerusk for landets oljebaroner. Gaten ligger rett ved Moskva-floden og har utsikt over flere av byens historiske minnesmerker, men likevel faller Ostozhenka på listen siden i fjor.

10. Wolseley Road, Sydney (9)

Tidligere Australia-studenter vil trolig fortelle deg hvor billig det er å bo "Down Under", men ikke i Wolseley Road. Verdens beste havneutsikt er ikke alle forunt, og for 182.000 kroner per kvadratmeter kan du se både Sydney Harbour Bridge og landemerket Operahuset fra din egen stue.

Australsk økonomi og valuta er fortsatt ganske sterk, og landets meglere forventer derfor at boligprisene i Wolseley Road. I fjor ble det bare solgt ett hus i Wolseley Road. Dette ble imidlertid fjorårets dyreste i Australia.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere