RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens tynneste lesebrett

Sist oppdatert:
Superrask. Tynn. Lett og tilpasningsvennlig.

Samsung melder seg for alvor inn i konkurransen om beste lesebrett med lanseringen av de to nye tabletene. Galaxy Tab med syv tommer skjerm er allerede i butikkene, de to større tab’ene kommer i løpet av året.

Galaxy Tab 8.9 og 10.1 har henholdsvis 8,9 og 10,1 tommers skjerm. Altså vil du her få en betydelig større og bedre opplevelse. Brettene har LCD-touchskjerm med 1280 x 800 piksler oppløsning, som kan vise full HD (1080p). Operativsystemet er Android 3.0, bedre kjent som Honeycomb. Med lynrask 1 GHz dualcore prosessor ligger alt til rette for en suveren nettopplevelse.

Brettene er bare 8,6 millimeter tykke, og imponerer derfor med en svært lav vekt. Galaxy Tab 8.9 veier 470 gram, 10.1 veier 595. Her trenger du altså ikke å bekymre deg for slitne håndledd!

Engadget.com har testet Galaxy Tab 10.1, og la spesielt merke til den lave vekten.

- Det første vi merket oss ved Tab 10.1, var hvor lett den lå i hånden. Med en vekt på bare 1,23 pund (599 gram) føltes den 8,6 millimeter tykke tableten betydelig slankere enn 1,5 pund tunge iPad og 1,6 pund tunge Motorola Xoom, skriver Engadget.com.

I tillegg til lav vekt er Galaxy Tab utformet spesielt for at den skal ligge godt i hånden. Fordypninger og antiskli-materiale på baksiden gjør at den ikke sklir ut av hendene. Perfekt for de slepphendte av oss.

Galaxy Tab 8.9 og 10.1 har to kameraer. Kameraet på baksiden har åtte megapiksler, LED blits og kan filme i full HD. Kameraet på forsiden har to megapiksler, og kan blant annet brukes til videosamtaler. Galaxy Tab 10.1 fås med 16GB eller 32GB minne, så du har mer enn nok plass til bilder, videoer, musikk, spill etc. Galaxy Tab har også gyroskop, akselerometer og digitalt kompass.

Galaxy Tab er en solid utfordrer til iPad, og fortsetter å skape konkurranse mellom lesebrettene. Vi gleder oss til lanseringen av de nye brettene, dette er et brett vi vil bli bedre kjent med!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere