*Nettavisen* Nyheter.

Verdens vakreste ansikt?

Den vakre damen på bildet er supermodellen Saira Mohan (24). Noen mener at hun er det perfekte eksempelet på global skjønnhet.

06.11.03 16:18

Mohan har røtter i Asia, Nordamerika og Europa. I disse dager pryder hun forsiden på Newsweek under overskriften ”Det perfekte ansikt”, skriver Aftonbladet.

- Hun er det perfekte eksempelet på global skjønnhet, skriver magasinet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ny standard for skjønnhet
Mohan har arvet sine skarpe kinnben fra sin indiske pappa og øynene fra sin mor som har fransk, irsk og kanadisk bakgrunn. Denne genetiske miksen gjør Saira Mohan til det perfekte eksempelet på global skjønnhet, og hennes fremgang signaliserer en ny standard i synet på et vakkert ansikt, skriver Newsweek.

I Asia utfordrer det vestlige synet på skjønnhet, runde øyne, avlange ansikter og smale kropper, det tradisjonelle asiatiske utseendet som norm. Samtidig påvirkes mote- og skjønnhetsindustrien i vest av østlige idealer.

Mohan slo gjennom som modell da hun var 13. Nå bor hun i New York og har jobbet som modell for mange store firmaer og prydet forsiden på flere store moteblader.

- Jeg er den jeg er. Om de betaler meg for å være indisk, gjerne. Betaler de meg for å se spansk eller italiensk ut, fantastisk, sier Mohan til Newsweek.

Her kan du besøke Saira Mohans offisielle nettsider

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.