*Nettavisen* Nyheter.

Verdens verste annonser

Noen ganger kan en del annonser i etterkant bli i flaueste laget. Vi har sett på noen av de aller verste eksemplene fra reklamehistorien. Se dem her.

14.01.08 16:43

(Side2:) At trender og holdninger forandrer seg - og dermed også annonser, er nærmest selvfølgelig. Likevel er det noen eksempler som er så grelle at man knapt kan forstå hva de som laget annonsene tenkte på.

Les også: Helt sinnssyke reklamefilmer

I bildekarusellen under kan du se noen av de grelleste eksemplene på annonser som i dag aldri ville kommet lenger enn til idébordet, om de hadde kommet så langt. Slik som annonsen for American Airlines som sier at «ferie er for far, men mor lager planene» (den moderne versjonen er vel «ferie er for begge, men mor lager planene»).

De to Camel-annonsene du finner under vil nok også aldri ha kommet lenger enn til et sinnssykt idebord - leger som velger Camel og Camel mot det å være sliten når man driver med sport.

La babyer drikke brus
En annonse som kanskje ikke hadde en så veldig dum idé, men som nå aldri ville sett dagens lys er annonsen for Pakistan Airlines som viser skyggen av et fly mot World Trade Center. Det er vel heller ingen som hadde vurdert å lansere annonsene for 7 up og Cola - la babyene drikke brus...

Klikk på bildet for å forstørre.

Kjønnsdiskriminerende reklame er stadig et tema som tas opp, men sammenlignet med enkelte av de annonsene vi har valgt ut her blekner selv den råeste H&M-kampanjen. Likevel, det er fortsatt noen som går veldig langt.

Les også: Se hva nakne Gisele skal selge

Klikk på bildet for å forstørre.

Se flere grelle eksempler i karusellen under, hvor du også ser en av de første annonsene for en vibrator... :

Play: Reklamefilmer (video)

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag