*Nettavisen* Nyheter.

Verdens yngste professor

Den tre hundre år gamle rekorden er slått av 19-åringen Alia Sabur. Møt verdens yngste professor.

12.05.08 16:02

(YEYE): Som de fleste andre tenåringer var nervene i høyspenn da Alia Sabur (19) gikk inn i klasserommet første dag på universitetet. Likevel var det en ting som skilte henne fra de andre tenåringene i klasserommet: Hun hadde ikke kommet hit som elev, men som lærer og professor!

Hun var bare 18 år gammel da hun 19. februar ble hun den yngste universitetsprofessoren i historien. Hun slo den gamle rekorden fra 1717 av 19 år gamle Colin Maclaurin.

Utrolig smart
Alia vokste opp i New York og begynte å snakke og lese allerede før hun fylte ett år. Da hun var syv år gammel leste hun biologi og tekstbøker og som tiåring startet hun på State University of New York. Da hun var fjortis hadde hun allerede en bachelorgrad og var privatlærer. Som sekstenåring hadde hun masterutdanning som ingeniør og ble kåret til en av «20 tenåringer som vil forandre verden» av People magazine.

- Helt ærlig så tror jeg det bare er en gave. Så langt jeg vet har jeg alltid vært slik. Foreldrene mine har vært veldig støttende og oppmuntrende, men jeg tror jeg ville gjort alt uansett, forteller Alia til Splashnews.

Guinnessrekord
En talsmann for «Guiness rekordbok» bekrefter den nye rekorden:

- Alia Sabur ble nettopp verdenshistoriens yngste professoren og slo en trehundre år gammel rekord, forteller han ifølge Splashnews.

Alia Sabur synes rekorden er utrolig:

- Når du får et sertifikat fra Guiness rekordbok er det umulig å ikke ta et skritt tilbake. Det er helt utrolig.

Vanlig barndom
Tenåringen mener at all læringen ikke har kommet i veien for en «vanlig» barndom:

- Jeg tror ikke at jeg gikk glipp av barndommen i det hele tatt. Jeg gjorde alle de vanlige tingene: Jeg hadde min Barbie-dukke og dro i jentespeideren og jeg hadde min vennegjeng som jeg kunne leke med i likhet med alle andre jenter, insisterer hun.

Ble mobbet
Alia forteller at ting ikke alltid var like lett for ungjenta. Da hun begynte på universitetet spurte alltid andre studenter om hun syntes at hun gikk glipp av mye ved å hoppe over videregående skole:

- Vel ja, jeg tror jeg gikk glipp av mange dårlige ting. På den tiden var jeg veldig sky og stille og elever ved videregående kan være forferdelig slemme. Til og med i de få månedene jeg gikk der ble jeg mobbet. Jeg var så liten og de sa ting som 'Denne jenta tror hun er så smart. La oss vise henne'.

Hun mener at på universitetet er alle mye eldre og voksne slik at de er mer åpne for å ta henne for den hun er.

Nå jobber 19-åringen fulltid som professor ved Konkuk University i Seoul i Sør Korea.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.