*Nettavisen* Nyheter.

Verdi av lakseeksport høyere enn i hele fjor

Oslo (NTB): Verdien av eksportert laks er hittil i år 2 milliarder kroner høyere enn den var i hele fjor. Samtidig er mengden av eksportert laks rekordstor, viser tall fra Norsk Sjømatråd.

Hittil i år er det eksportert norsk laks for 31,4 milliarder kroner, 2 milliarder kroner mer enn i hele fjor. Lakseeksporten er hittil i år på 774.000 tonn, 30.000 tonn under fjorårets totale eksport av laks.

For oktober måned var lakseeksporten på 4,2 milliarder kroner, en økning på 1,6 milliarder kroner fra oktober i fjor. Eksporten av laks var i oktober på 104.000 tonn. ifølge tall fra Norges sjømatråd.

- Rekorden skyldes en kombinasjon av høy laksepris og stort volum. At prisene holder seg så høy, til tross for rekordstore mengder laks, er et resultat av fortsatt sterk vekst i etterspørselen etter norsk laks, sier markedssjef for laks og ørret i Norges sjømatråd, Bjørn-Erik Stabell.

Gjennomsnittsprisen for hel fersk laks var 37,80 kroner ved utgangen av oktober, opp fra 25,70 kroner i oktober i fjor.

Eksporten til EU var i oktober økende fra samme måned året før. Frankrike og Polen er de største markedene innen EU. Eksporten til Øst-Europa var omtrent uendret fra oktober i fjor, mens det for Russland var økning i samme periode. Økning er det også i Asia og USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.