RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdier og partivalg avgjør deltakelse i offentlig sorg

Oslo (NTB): Politisk ståsted og verdisyn har vært mer avgjørende enn antatt for folks deltakelse på minnemarkeringer etter 22. juli-terroren, og for hvem som holdt seg unna slike arrangementer.

Det viser en undersøkelse utført av forsker og statsviter Pål Ketil Botvar ved Stiftelsen Kirkeforskning (KIFO), skriver forskning.no

Grunnlaget for undersøkelsen er en landsomfattende spørreundersøkelse der den norske befolkningen er spurt om sin deltakelse i markeringer etter terroranslagene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

Vanligvis er folks sosiale og økonomiske status blant de viktigste faktorene for deltakelse i frivillige arrangementer. Nå er bildet snudd på holdet.

- På 22. juli-minnemarkeringene var det like mange personer fra lavinntektsgrupper, helt unge mennesker og kvinner. Normalt er godt voksne menn med høy inntekt og sosial status i flertall, sier Botvar.

Blant dem som har deltatt i kollektive markeringer, er det også en overvekt av folk som er positive til innvandring og innvandrere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere