RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verft vurderer LNG-ekspansjon

Sist oppdatert:
Den store sørkoreanske verftsgruppen Daewoo Shipbuilding vurderer nå å ekspandere gruppens kapasitet på bygging av spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG
Daewoos visepresident Won-Kang Ki sier til TradeWinds at verftets beslutning vil i stor grad avhenge av resultatene av budene som nå vurderes av prosjektene i Qatar for byggingen av en serie store LNG-skip.

RasGas-konsortiet i Qatar, med ExxonMobil i spissen, har planer om byggingen av inntil 20 superLNG-skip på 200.000 kubikkfot hver, mot dagens konvensjonelle størrelse på 138-145.000 m3. Gruppen har sagt at de vurderer en allianse med et verft for bygging av hele serien, og en beslutning er ifølge TradeWinds ventet innen utgangen av året.

Daewoos Ki sier også at en beslutning om å ekspandere LNG-kapasiteten vil avhenge av ordreboken for de neste fem årene. Det er kun snakk om å bygge ut kapasitet, og at verftet har landområder tilgjengelig for en slik ekspansjon.

Daewoo som er største i verden på LNG-skip kan nå bygge omkring 8 skip i året. Det er de sørkoreanske konkurrentene Samsung og Hyundai Heavy som ligger nærmeste verftet i LNG-bygging.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere